Confidenţialitate

Premierul ordonă verificarea tuturor cluburilor din țară

În urma incendiului din Bucureşti care a îndoliat România, premierul Victor Ponta a cerut verificarea autorizaţiilor de funcţionare pentru toate cluburile din țară.

Localurila care nu au  standardele corespunzătoare vor fi amendate sau închise. Controalele vor fi făcute de echipe ale Ministerului deInterne.

Bilanţul provizoriu al tragediei a urcat, peste noapte, la 27 de morţi şi peste 150 de răniţi. Guvernul a decretat ca zilele de 31 octombrie, 1 şi 2 noiembrie să fie unele de doliu naţional în memoria celor au murit.

Primarul Sectorului 4 susţine că, din punctul de vedere al instituţiei pe care o conduce, au fost îndeplinite toate formele legale pentru funcţionarea clubului cuprins, aseară, de un puternic incendiu.

Club Colectiv găzduia, aseară, un concert al trupei de metal-rock Goodbye to Gravity. La un moment dat, potrivit martorilor, tavanul s-a aprins din cauza unor artificii folosite pe scenă.

Mărturiile rudelor victimelor sunt cutremurătoare.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a vizitat, astăzi, pe răniţii incendiului de seara trecută internaţi la Spitalul Floreasca. Şeful statului a putut discuta cu o singură victimă. Aseară, pe contul de Facebook, preşedintele se declara „cutremurat și profund îndurerat de tragicul eveniment”.

La rândul său, Regele Mihai I şi-a anunţat, într-un comunicat, compasiunea şi solidaritatea cu familiile îndoliate.

Sute de persoane au mers, astăzi, la Centrul de Transfuzie din Capitală să doneze sânge pentru supravieţuitori.

 

Secretarul de stat în Ministerul de Interne Raed Arafat a declarat, după reuniunea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, că bilanţul victimelor ar putea să crească din cauza stării critice a unora dintre răniţi.

Ancheta în cazul incendiului a fost preluată de Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. S-a început urmărirea penală pentru ucidere din culpă şi distrugere.

O echipă de experţi ai Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă Petroşani a ajuns la Bucureşti pentru a investiga cauzele izbucnirii incendiului care a cuprins, aseară, clubul bucureştean Colectiv. INCD-INSEMEX este singurul institut din ţară cu specialişti care pot stabili cu exactitate cauzele producerii unei asemenea tragedii.