Confidenţialitate

Incendiul din clubul Colectiv: Bilanţul victimelor ar putea creşte, potrivit lui Raed Arafat

Secretarul de stat în Ministerul de Interne Raed Arafat a declarat, după reuniunea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, că bilanţul victimelor provocate de incendiul izbucnit în clubul bucureştean Colectiv este de 27 de morţi, însă numărul victimelor ar putea să crească din cauza stării critice a unora dintre răniţi.

“Având în vedere gravitatea victimelor este posibil […] să apară şi alte decese. Acest lucru putem să îl spunem pentru că este un prognostic al unor pacienţi care este extrem de rezervat. [Au fost] 184 prezentări în spitale dintre care 146 au rămas internate”, a precizat medicul la Palatul Victoria.

Din totalul persoanelor decedate, 17 sunt neidentificate. Dintre cei 146 de pacienţi internaţi în spitale, identitatea a 5 nu este, deocamdată, cunoscută.

Raed Arafat a adăugat că echipele de intervenţie au ajuns la locul tragediei în 11 minute.

Potrivit oficialului MAI, apelul de urgenţă s-a făcut la ora 22 şi 32 de minute. Au fost mobilizate primele forţe şi a început deplasarea către locul incendiului sosind acolo la 22 şi 43 de minute.

“Deci, de la primirea primului apel la 112 până la sosirea la faţa locului, 11 minute. Constatând situaţia de acolo a fost solicitată declanşarea planului Roşu, care este planul pe care îl declanşăm automat când vedem că avem un număr mare de victime la faţa locului şi unde este necesară mobilizarea unui număr mare de echipaje şi inclusiv a unor echipaje suplimentare speciale pentru intervenţie la dezastre sau accidente colective”, a spus Raed Arafat.

Secretarul de stat a menţionat că, la nivelul ISU Bucureşti, nu figurează nicio solicitare pentru derularea activităţii care se desfăşura, aseară, la clubul Colectiv din Capitală.

Artificii folosite în timpul unui concert au aprins buretele care capitona tavanul şi pereţii discotecii.

Cuprinşi de panică, cei prezenţi s-au înghesuit spre ieşire, formându-se o busculadă.

Guvernul se va reuni, la prânz, într-o şedinţă extraordinară pentru a decreta 3 zile de doliu naţional.