Confidenţialitate

Preşedintele Iohannis: Sunt cutremurat și profund îndurerat de tragedia din Capitală

Pe contul de Facebook, preşedintele Klaus Iohannis a reacţionat în urma incediului care a cuprins clubul bucureştean Colectiv.

“Sunt cutremurat și profund îndurerat de tragicul eveniment care s-a produs în această seară în centrul Capitalei. Este un moment foarte trist pentru noi toți, pentru națiunea noastră și pentru mine personal. În aceste momente dureroase, îmi exprim întreaga compasiune și solidaritate față de familiile celor afectați de această tragedie. Totodată, asigur familiile afectate de acest eveniment zguduitor de întregul sprijin al celor implicați în operațiunile de salvare și îi rog să aibă încredere că instituțiile responsabile depun toate eforturile pentru ca efectele catastrofei să fie cât mai limitate. Vă chem pe toți să fim alături de familiile îndurerate și să dăm dovadă de solidaritate și de compasiune”, scrie şeful statului.

26 de decese au fost confirmate în urma incendiului, potrivit ministrului de Interne. Deplasat la faţa locului, Gabriel Oprea a declarat că în instituţie este alarmă generală, iar Parchetul a început o anchetă.

Alte aproape 100 de persoane rănite au fost transportate la spitalele de urgenţă din Capitală. Potrivit secretarului de stat Raed Arafat, unii dintre răniţi au ajuns la spitale cu maşini particulare sau cu taxiuri.

Oficialul a anunţat numărul de telefon la care se pot obţine informaţii este 021.206.92.91.

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a anunţat că s-au luat toate măsurile necesare pentru ca spitalele să facă faţă situaţiei, fiind redistribuită aparatură.

Conform paginii de Facebook a clubului Colectiv, în această seară era programată lansarea unui album al trupei Goodbye To Gravity. Organizatorii anunţau “un show de lumini customizat, precum şi de efecte pirotehnice”.

Potrivit martorilor, artificiile au aprins interiorul. Cuprinşi de panică, cei prezenţi s-au grăbit spre ieşire, formându-se o busculadă.