Confidenţialitate

Preşedintele Iohannis i-a vizitat pe răniţii internaţi la Floreasca

Preşedintele Klaus Iohannis i-a vizitat, astăzi, pe răniţii incendiului de seara trecută internaţi la Spitalul Floreasca.

Şeful statului a putut discuta cu o singură victimă.

Klaus Iohannis va vizita locul tragediei, urmând ca mai apoi să aibă o întâlnire, la Palatul Cotroceni, cu ministrul de Interne, Gabriel Oprea, şi cu secretarul de stat Raed Arafat, care au coordonat intervenţia.

Aseară, pe contul de Facebook, preşedintele se declara “cutremurat și profund îndurerat de tragicul eveniment”.

Incendiul care a cuprins clubul Colectiv din Capitală, situat pe strada Tăbăcarilor, a ucis 27 de persoane.   Alte peste 150 au fost rănite, fiind internate.

Raed Arafat a declarat, după reuniunea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, că bilanţul victimelor ar putea să crească din cauza stării critice a unora dintre răniţi.

Ancheta în cazul incendiului de vineri seară, din clubul Colectiv, soldat cu 27 de morţi, va fi preluată de Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

O echipă de experţi ai Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă Petroşani a ajuns la Bucureşti pentru a investiga cauzele izbucnirii incendiului.