Confidenţialitate

Kamala Harris: Poloniei i-au fost livrate rachetele Patriot. Facem asta pentru a întări angajamentele față de securitatea țării | AUDIO

Statele Unite ale Americii reafirmă spijin de securitate și umanitar pentru Polonia. Aflat în vizită în țara vecină, Vicepreședintele American, Kamala Harris, a anunțat că deja au fost livrate Poloniei rachete Patriot. Ea a menționat că scopul acestui ajutor este de a întări angajamentele față de securitatea Poloniei.

„Suntem aici pentru a reaminti angajamentele noastre față de Polonia și de alți aliați și pentru a consolida sprijinul nostru, prin mobilizare de trupe. Recent am mai adus 4.500 de militari în Polonia. Și pot să spun astăzi că am livrat rachete Patriot Poloniei, așa cum am promis. Facem acest lucru ca să amintim și să demonstrăm angajamentul nostru față de aliați și de Polonia”, a spus Kamala Harris.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Totodată, 50 de milioane de dolari vor ajunge în Polonia, pentru a o ajuta să facă față crizei umanitare creată de valul de refugiați din Ucraina, a mai spus Kalama Harris.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

„Astăzi anunțăm că asigurăm ajutor umanitar. Vom acorda 50 de milioane de dolari pentru ajutor umanitar pentru Ucraina. Polonia a primit într-o perioadă foarte scurtă 1,5 milioane de refugiați din Ucraina. Vom continua să ajutăm poporul polonez să ducă această povară”, a adăugat Kamala Harris.

Mâine, Vicepreședintele SUA, Kamala Harris, se va afla în România.

Sursa foto: Twitter / Vice President Kamala Harris

Citește și: Vicepreședintele SUA, Kamala Harris, și-a început călătoria în estul Europei. Vineri ajunge și în România | AUDIO