Confidenţialitate

USR anunță componența noului Guvern. Moșteanu: „Au învățat multe din chichițele ministeriale. Au dovedit curaj și responsabilitate”

Deși încă speră la refacerea Coaliției de Guvernare alături de PNL și UDMR, USR pregătește în paralel și varianta de rezervă: cea a unui Guvern minoritar, format exclusiv din reprezentanții partidului. Presa centrală publică deja o listă a posibililor miniștri din guvernul Cioloș.

Pe lista posibililor miniștri într-un guvern fără PNL și UDMR, sunt vehiculate mai multe nume ale unor persoane care au mai făcut parte din Guvernul tehnocrat condus de Dacian Cioloș sau din guvernul Cîțu.

Potrivit HotNews, Cătălin Drulă va fi menținut la Transporturi, Cristian Ghinea la Fonduri Europene, Stelian Ion la Justiție și Ioana Mihăilă la Sănătate, dar pentru acest post presa centrală vehiculează și numele lui Vlad Voiculescu.

Anca Dragu sau Claudiu Năsui ar putea prelua Finanțele, iar Dragoș Tudorache, Ministerul de Interne. De altfel, purtătorul de cuvânt al USR, Ionuț Moșteanu, a confirmat că sunt luate în calcul numele unor foști miniștri. Și Ionuț Moșteanu e pe listă, ca ministru al Dezvoltării.

Moșteanu: „Au învățat multe din chichițele ministeriale. Din punctul meu de vedere, trebuie să continue”

„Sunt oameni care au dovedit că au făcut treabă și au învățat multe din chichițele ministeriale în lunile astea. Au arătat că au curaj și responsabilitate. Din punctul meu de vedere, trebuie să continue. Zilele acestea o să definitivăm lista”, a spus Ionuț Moșteanu.

La Mediu, ar putea fi propus fostul șef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, la Ministerul Educației este vehiculat numele lui Ștefan Pălărie, iar la Cultură, Iulian Bulai sau actorul Marius Manole. Chiar dacă șansele unui guvern minoritar USR de a trece de Parlament sunt infime, PSD îl somează pe premierul desemnat Dacian Cioloș să nu îl nominalizeze pe Vlad Voiculescu la Sănătate.

Citește și: Dacian Cioloș: „Pentru noi nu există o altă formulă majoritară decât cu PNL și UDMR. Nu facem majoritate nici cu AUR, nici cu PSD”.

Sursa Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei