Confidenţialitate

Ioana Mihăilă, la plecarea de la Ministerul Sănătății: Personalul din centrele de vaccinare nu este plătit de 4 luni | AUDIO

Personalul medical și registratorii din centrele de vaccinare împotriva covid 19 nu sunt plătiți de 4 luni, a anunțat la finalul mandatului, de ministrul Sănătății

Întrebată de ce nu a reclamat acest lucru până acum, când și-a dat demisia, Ioana Mihailă a explicat că rectificarea bugetară care trebuia adoptată de aproape o lună de Guvern, urma să rezolve criza financiară din Sănătate.
Și programele naționale de sănătate sunt afectate de lipsa banilor.

Ultima plată pentru cadrele medicale și pentru registratorii medicali din centrele de vaccinare a fost aferentă lunii mai, nu avem de unde distribui bani către aceste centre de vaccinare. Noi încă din luna iulie am trimis execuția bugetară și necesarul de rectificare către Ministerul Finanțelor și ne așteptam ca la începutul lunii august această rectificare bugetară să se întâmple“, a declarat Ioana Mihăilă.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pe de altă parte, la conferința de presă de plecare de la Ministerul Sănătății, Ioana Mihăilă a anunțat că în ceea ce privește gestionarea epidemiei de coivid 19, în Capitală este deja criză de paturi pentru pacienții cu Sars Cov 2.

Spitalele Elias și Sfântul Pantelimon pentru adulți și Gomoiu, pentru copii, urmează să crească capacitatatea de intervarea a bolnavilor de covid.

Multe din secțiile de Terapie Intensivă Covid din București sunt pline, ieri am avut discuții cu reprezentanții Direcției de Sănătate Publică, am identificat spitale care au preluat în valul 3 pacienți, atunci când secțiile au fost pline, și am contactat managerii acestor spitale pentru a le solicita creșterea numărului de paturi pentru pacienții Covid 19 cât de repede posibil.”

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

07sept-11 Mihaila situatie covid