Confidenţialitate

Sondaj Avangarde: USR PLUS a avut cel mai mult de pierdut în criza politică generată de demiterea lui Vlad Voiculescu

Mai puțin de un sfert dintre cei care răspuns unui sondaj Avangarde cred că actuala coaliție de guvernare are șanse să reziste până la următoarele alegeri, în timp ce o treime sunt de părere că se va destrăma în următoarele luni.

Cel mai mult a avut de câștigat PSD ca urmare a crizei politice, în timp ce USR Plus a avut cel mai mult de pierdut, arată același sondaj.

Pe o scală de la 1 la 10, unde 1 înseamnă foarte prost și 10 foarte bine, ce notă ați acorda premierului Florin Cîțu pentru activitatea sa? Au fost întrebați subiecții sondajului Avangarde.

47% dintre cei care au răspuns la această întrebare l-ar lăsa corigent pe Cîțu. 20% îi acordă note între 5 și 7 și 26% îi pun note între 7 și 10.

În ce privește modul în care s-a reflectat criza politică generată de demiterea lui Vlad Voiculescu în opinia despre partide, PSD a avut de câștigat-cred 46% dintre respondenți, urmat de AUR cu 31%.

Cel mai mult pare să fi avut de pierdut USR/PLUS (52% cred că a avut de pierdut), urmat de PNL (45% cred că partidul a avut de pierdut) și de UDMR.

40 % cred că Klaus Iohannis nu a procedat corect că nu a intervenit public în nici un fel pentru soluționarea crizei politice, 35% cred că a procedat corect, iar 25% nu știu sau nu răspund.

Sondajul Avangarde a fost realizat în perioada 1 – 8 mai, pe un eșantion de 900 de subiecți. Sondajul are o marjă de eroare de 3, 2%.

  • Sonia Teodoriu