Confidenţialitate

Minutul de Sănătate: Omega-3 pentru funcția normală a creierului | AUDIO

Creierul nostru trebuie să fie antrenat în permanență. Exercițiile mentale pot fi învățate. Nu suntem niciodată suficient de bătrâni încât să nu ne putem ajuta creierul cu un mic “jogging” mental. Încetează să mai scrii lista de cumpărături pe foaie, încearcă în schimb să ții minte toate alimentele pe care trebuie să le cumperi. Sau distrează-te, jucând jocuri în care trebuie să memorezi elemente sau strategii.

Pe lângă aceste exerciții pentru creier, o dietă versatilă, care conține și acizi grași Omega-3, este importantă pentru creier. Acidul docosahexaenoic (DHA) contribuie la menținerea funcției normale a creierului, în condițiile unui consum zilnic de 250 mg. Esențiale pentru sănătatea mentală sunt substanțele nutritive de înaltă calitate, cum ar fi alimentele bogate în carbohidrați, precum pâinea, produsele lactate, carnea, Vitaminele B și, desigur, acizii grași Omega-3.

Indiferent de vârstă, cu toții avem nevoie de aceștia, pentru un creier funcțional. DHA și EPA (= acidul eicosapentaenoic), un alt acid gras Omega-3, nu sunt utilizați pentru a produce energie, dar joacă un rol structural și funcțional important. Astfel, aportul suficient de acizi grași Omega-3 este esențial pentru funcționarea normală a membranei neuronale.

Toate celulele corpului conțin acizi grași Omega-3, dar aceștia joacă un rol special pentru creier. În creierul nostru există aproximativ 100 de miliarde de celule nervoase. Fiecare dintre ele este legată, la rândul său, de alte câteva mii de celule nervoase. Câteva sute de bilioane de sinapse transmit semnale diferite în creierul nostru. În formarea tuturor acestor legături și transmiterea semnalelor în creier, este implicat acidul gras Omega-3 DHA.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.