Confidenţialitate

Minutul de Sănătate: Somnul și pielea | AUDIO

Vorbim despre despre unul dintre secretele care fac ca pielea voastră să arate senzațional: cele 8 ore de somn.

Da, ați auzit bine! Somnul odihnitor poate fi aliatul numărul 1 al aspectului nostru exterior. Ați observant cu siguranță în diminețile după nopțile albe cât de rău arată tenul nostru: cearcăne, piele devitalizată și lipsită de suplețe, pomeți picați.

Dacă vreți ca pielea să vă arate mereu strălucitor, nu renunțați la cele 8 ore de somn pe noapte. În timpul somnului, pielea elibereaza o cantitate mai mare de colagen, care previne apariția ridurilor și ajută tenul să pară mai tânăr și mai luminos.

Nu degeaba i se spune somn de frumusete. Studiile au arătat că dacă nu dormim suficient apar mai multe riduri si tenul este lipsit de fermitate și vitalitate.

Lipsa somnului afectează și procesele metabolice, care scad în activitate. Și astfel, apare alt necaz căruia cu greu îi facem față: retenţia de apă. Care se vede cel mai vizibil în jurul ochilor, unde apar aşa numitele “pungi” de apă.

În plus, dacă obișnuiți să dormiți mai puțin de 5 ore pe noapte, nu faceți altceva decât să accelerați procesul de îmbătrânire. Rezultatul?  Apariţia a cu până la de două ori mai multe riduri în comparaţie cu cele care dormiți minim 7 ore pe noapte.

Somn puțin = funcţia de barieră a pielii este compromisă. Drept urmare, putem contribui astfel la declanșarea unor boli dermatologice precum eczema, psoriazisul, dermatita.Totodată, lipsa somnului va cauza scăderea nivelului de umiditate şi pH-ul tenului, motiv pentru care acesta va arăta tern, lipsit de strălucire.

Nu uitați, așadar, că îngrijirea pielii începe acasă. Și fiecare dintre noi este responsabil să-i ofere cele mai bune condiţii pentru a o menţine tânără şi sănătoasă cât mai mult timp.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.