Confidenţialitate

Minutul de Sănătate: Acizii grași Omega-3 – importanți pentru inima ta | AUDIO

Exerciții fizice regulate, somn suficient și momente de relaxare – iată câteva din lucrurile mici care ne ajută să avem un stil de viață sănătos. Dar alimentația sănătoasă întreține, de asemenea, sănătatea inimii tale.

Aportul adecvat de acizi grași Omega-3 este crucial. Acizii grași polinesaturați Omega-3 EPA și DHA contribuie la menținerea funcției cardiace normale, la un consum zilnic total de 250 mg.
O sursă excelentă de acizi grași Omega-3 sunt peștii de apă rece, cum ar fi somonul, heringul sau macroul. Cel puțin 2-3 mese pe săptămână ar trebuie să includă pește. Acizii grași Omega-3 polinesaturați sunt deseori consumați prea puțin. În plus, EPA și DHA nu pot fi produși de organism.

Inima noastră este mereu activă, oră de oră, pe întreaga perioadă a vieții noastre. O inima sănătoasă înregistrează aproximativ 100.000 de bătăi pe zi.
În mai puțin de un minut, sângele nostru este pompat în tot corpul prin sistemului nostru circulator, cu ajutorul tensiunii arteriale.

Menține-te echilibrat și sănătos: o dietă adecvată pentru o inimă sănătoasă include în principal alimente proaspete, și este strâns legată de legume și alimente cu puține calorii, dar bogată în grăsimi bune. În plus, pe lângă consumul regulat de pește de apă rece, precum somon sau macrou, vă recomandăm și un consum echilibrat de alimente bogate în fibre și vitamine. Folosiți grăsimi vegetale precum uleiul de rapiță sau de măsline. Asigurați-vă necesarul zilnic de lichide, consumând cel puțin 2 litri de apă sau ceai pe zi.

Mișcarea adecvată joacă un rol important în sănătatea inimii și a circulației. Sprijiniți-vă sănătatea inimii cu exerciții ușoare, deoarece stimulează metabolismul și vă aduce energie în viața de zi cu zi.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.