Confidenţialitate

Mihaela Bilic: „Brânza este o esență de lapte și se mănâncă cu măsură” | VIDEO

„Avem obiceiuri aparte, care nu seamănă nici cu obiceiurile franțuzești, nici cu cele americane. Brânza noastră este telemeaua, brânza de burduf”, spune Mihaela Bilic într-o emisiune Frecvența Gustului care gravitează în jurul alimentului mult iubit de cei mai mulți dintre noi: brânza.

„Brânza este un produs lactat, dar este un produs lactat extrem de concentrat, de hrănitor. Din cauza asta sau datorită acestui fapt avem într-o bucățică de brânză tot ce înseamnă proteinele și grăsimea din lapte și foarte puțină apă, dar și numărul de calorii crește pe măsură”, a explicat Mihaela Bilic.

Mihaela Bilic: „Nu pâinea îngrașă din rețeta pâine cu brânză și cu roșii, ci brânza”

„Dacă vorbim despre laptele proaspăt, avem undeva în jur de 40-45 de calorii pe suta de mililitri. Când concentrăm laptele – cred că între 5 și 7 litri de lapte sunt necesari pentru un kilogram de telemea – eliminăm apa și concentrăm și caloriile.

Telemeaua, în medie, are undeva în jur de 300-350 de calorii, depinde cât este de grasă, deci dintr-o dată vorbim despre un aliment hrănitor care se mănâncă cu măsură. Pentru că nu pâinea îngrașă din rețeta pâine cu brânză și cu roșii, ci brânza.

Și atunci, degeaba mâncăm brânză goală cu roșii, pentru că din 100 de grame de brânză – o feliuță cât palma și cât degetul de groasă – ne vin 300 de calorii care nici pe o măsea nu ne ajung. Brânza este o esență de lapte și da, se mănâncă cu măsură”, a mai spus Mihaela Bilic la Europa FM.

Urmărește aici întreaga emisiune „Frecvența Gustului” cu Mihaela Bilic

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Care sunt beneficiile consumului de ouă și de ce este oul „prieten cu silueta”? Explicația Mihaelei Bilic | VIDEO