Confidenţialitate

Care sunt beneficiile consumului de ouă și de ce este oul „prieten cu silueta”? Explicația Mihaelei Bilic | VIDEO

În Săptămâna Luminată, la „Frecvența Gustului”, Mihaela Bilic a vorbit la Europa FM despre importanța oului. Care sunt beneficiile acestui aliment?

„Este recomandat să consumăm 2-3 ouă pe săptămână măcar, indiferent că suntem copii, seniori, femei gravide sau adulți. Mai ales că oul este chiar prieten cu silueta și alimentul ideal pentru cura de slăbire, pentru cele puține 80 de calorii pe care le conține, el dă o putere și ne satură maxim. Avem doar 80 de calorii într-un ou și sațietate maximă. Nimeni nu-l bate pe ou când vine vorba de cură de slăbire”, a spus medicul nurtriționist Mihaela Bilic la Europa FM.

„În ou avem proteine în albuș și grăsimi în gălbenuș, însă împreună creează un fel de esență de nutrienți tocmai pentru că oul este considerat de natură suportul pentru o nouă viață și atunci natura a avut grijă să pună în ou tot ce trebuie unei vieți noi – deci avem doar lucruri bune, niciun strop de carbohidrați”, a adăugat Mihaela Bilic.

Mihaela Bilic: Un ou are în jur de 80 de calorii

„Dacă ar fi să ne referim la un ou care are în jur de 50-60 de grame, avem în el 80 de calorii. Cele mai multe calorii sunt concentrate în gălbenuș – pentru că acolo se află grăsimile. Albușul de ou are nici 15 calorii pe suta de grame, deci aproape este neimportant ca și aport”, a mai explicat medicul nutriționist.

„60% din albuș reprezintă proteine. Și avem grăsimile valoroase în ou și vitaminele liposolubile A și D deja puse la pachet cu grăsimile – tocmai ca ele să se absoarbă bine. Avem și colesterol – 200 de miligrame pentru un ou. Și toate mineralele necesare pentru o viață nouă”, a spus Mihaela Bilic.

Ce facem cu acest colesterol?

„200 de miligrame nu e puțin – pot să vă spun că nivelul colesterolului din sânge nu este atât de dependent de colesterolul din alimentație pe cât se credea până de curând. Ficatul nostru face colesterol și este capabil să curețe colesterolul din sânge, deci mai degrabă dacă avem o afecțiune a ficatului sau o moștenire genetică de colesterol crescut este o problemă decât consumul de ouă cu acest conținut de colesterol. Nu este de vină oul când avem probleme de dislipidemie, ci un ficat în impas”, a mai explicat medicul nutriționist Mihaela Bilic.

Urmărește aici întreaga emisiune „Frecvența Gustului”

Sursa colaj foto: Shutterstock

Citește și: Ce este fierul non-hemic și de ce avem nevoie de produse de origine vegetală? Mihaela Bilic explică | VIDEO