Confidenţialitate

Maia Sandu: „Luăm în calcul retragerea cetățeniei moldovene pentru cei care luptă de partea agresorului. Există riscul de mobilizare la război în estul Republicii Moldova” | AUDIO

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, atrage atenția: există riscul de mobilizare la război a cetățenilor din raioanele de est ale Republicii Moldova. Vizați sunt bărbații care dețin și cetățenia rusă.

Maia Sandu a declarat azi că se ia în calcul retragerea cetățeniei moldovene pentru cei care au dublă cetățenie și vor lupta de partea Rusiei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Există riscul de mobilizare a cetățenilor Republicii Moldova din raioanele de est ale țării. Pentru a descuraja asemenea acțiuni, analizăm oportunitatea revocării cetățeniei Republicii Moldova pentru cei cu cetățenia Republicii Moldova și a Federației Ruse care vor lupta de partea agresorului. La fel, examinăm posibilitatea înăspririi pedepselor pentru cei care au doar cetățenia Republicii Moldova, fără cetățenia Federației Ruse, și se înrolează de partea agresorului”, a spus Maia Sandu.

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, după ședința Consiliului Suprem de Securitate al țării.

Sursa foto: Facebook / Maia Sandu

Citește și: Referendumurile organizate de Rusia în teritoriile ocupate din Ucraina și controversele lor