Confidenţialitate

Doi membri ai trupei care concerta în club Colectiv, printre morţi

Doi membri ai trupei Goodbye to Gravity, care concerta aseară în clubul Colectiv, anume unul dintre chitariști, Vlad Telea și tobarul trupei, Adi Rugină, și-au pierdut viața în incendiu.

Solistul și basistul trupei au fost fost de asemenea răniți. Cel din urmă se află la Terapie Intensivă cu arsuri multiple la fata, torace, brate, piept, cai aeriene, fiind intubat si sedat. 

Trupa îşi lansa aseară cel de-al doilea album, printr-un show clubul Colectiv.

Nefericită coincidență, prima piesă de pe disc se numește “The day we die” (“Ziua în care murim”).

Incendiul produs vineri seară în Clubul Colectiv din centrul Capitalei a ucis a 27 de oameni, iar alţi aproximativ 200 au fost răniţi.

146 de persoane sunt internate în 12 spitale din Bucureşti, multe în stare critică.

Reunit în şedinţă extraordinară, guvernul a decretat ca zilele de 31 octombrie, 1 şi 2 noiembrie să fie unele de doliu naţional în memoria celor au murit.

În urma incendiului care a îndoliat România, premierul Victor Ponta a cerut verificarea autorizaţiilor de funcţionare pentru toate cluburile din țară.

Ancheta a fost preluată de Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. S-a început urmărirea penală pentru ucidere din culpă şi distrugere.

Secretarul de stat în Ministerul de Interne Raed Arafat a declarat, după reuniunea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, că bilanţul victimelor ar putea să crească din cauza stării critice a unora dintre răniţi.

O echipă de experţi ai Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă Petroşani a ajuns la Bucureşti pentru a investiga cauzele izbucnirii incendiului care a cuprins, aseară, clubul bucureştean Colectiv. INCD-INSEMEX este singurul institut din ţară cu specialişti care pot stabili cu exactitate cauzele producerii unei asemenea tragedii.

Primarul Sectorului 4 susţine că, din punctul de vedere al instituţiei pe care o conduce, au fost îndeplinite toate formele legale pentru funcţionarea clubului.

Sute de persoane au mers la Centrul de Transfuzie din Capitală să doneze sânge pentru supravieţuitori.