De ce l-a desemnat Klaus Iohannis pe Mihai Tudose drept noul premier – VIDEO

„PSD și ALDE susțin că au în continuare o majoritate în Parlament. Aceste două formațiuni s-au prezentat împreună la consultări și au înaintat o propunere în persoana domnului Tudose. Partidele din opoziție, în principal, nu au avut propuneri concrete pentru poziția de Prim-ministru și, din discuții, nici nu a rezultat că ar exista o înțelegere politică între partidele din opoziție.

Pe de altă parte, această criză prin care trecem, fiindcă este o criză politică, dăunează grav României, dăunează economiei românești, dăunează imaginii României în lume și opinia mea este, în această chestiune, că această criză trebuie terminată foarte repede.

Trebuie să avem cât se poate de repede un nou Guvern, un Guvern care începe să rezolve problemele care au rămas nerezolvate, respectiv problemele care au apărut din cauza acestei crize, care a pornit din interiorul PSD-ului.

Așadar, luând în considerare toate acestea și având în vedere că este nevoie urgentă de un Guvern, îl desemnez pe domnul Tudose ca viitor Prim-ministru, care va avea discuții în zilele următoare și se va prezenta cu o echipă guvernamentală în Parlament.

Eu solicit partidelor parlamentare, nu doar PSD și ALDE, să se apuce imediat de elaborarea unei agende care permite finalizarea procedurilor parlamentare în cursul acestei săptămâni”, a declarat pre;edintele Klaus Iohannis, luni, la finalul consultărilor cu partidele politice.

SRI reacționează după desemnarea lui Mihai Tudose ca viitor premier

Preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Mihai Tudose drept candidat la funcţia de prim-ministru

Zi decisivă pentru Guvernul Grindeanu: PSD votează moțiunea împotriva propriului Executiv -LIVE TEXT

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS