Confidenţialitate

Preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Mihai Tudose drept candidat la funcţia de prim-ministru – VIDEO

PSD şi ALDE susţin că au în continuare o majoritate în Parlament. Aceste două formaţiuni politice s-au prezentat împreună la consultări şi au înaintat o propunere, în persoana domnului Tudose”, a spus președintele Klaus Iohanis.

Șeful statului a constatat apoi că partidele din opoziţie în principal nu au avut propuneri concrete pentru poziţia de prim-ministru şi nici nu observat existenţa unei înţelegeri politice între ele.

Klaus Iohannis a precizat că actuala criză politică pornită din interiorul PSD  dăunează României, așa că i-a cerut  lui Mihai Tudose  să înceapă imediat discuţii pentru a-și alcătui o echipă guvernamentală în cursul acestei săptămâni.

“Având în vedere că este nevoie urgentă de un Guvern, îl desemnez pe domnul Tudose ca viitor Prim-ministru, care va avea discuții în zilele următoare și se va prezenta cu o echipă guvernamentală în Parlament.

Eu solicit partidelor parlamentare, nu doar PSD și ALDE, să se apuce imediat de elaborarea unei agende care permite finalizarea procedurilor parlamentare în cursul acestei săptămâni”.

Liviu Dragnea: Convingerea mea e că Mihai Tudose nu are dublă comandă

De ce l-a desemnat Klaus Iohannis pe Mihai Tudose drept noul premier – VIDEO

Mihai Tudose, validat de CExN ca propunere de premier. La vot au fost patru abţineri

USR a cerut preşedintelui respingerea propunerii de premier: Tudose nu respectă criteriul de integritate

Băsescu: Desemnarea lui Mihai Tudose este o capcană