Confidenţialitate

SRI reacționează după desemnarea lui Mihai Tudose ca viitor premier

În legătură cu speculațiile apărute in spațiul public referitoare la o presupusă implicare a Serviciului Român de Informații în desemnarea premierului României, SRI a transmis luni seara un comunicat în care respinge legăturile cu premierul desemnat, Mihai Tudose.

“Respingem categoric orice încercare de a implica SRI în dispute politice, în numirea premierului României sau alte acţiuni care nu ţin de misiunile asumate potrivit cadrului legal. Considerăm aceste afirmaţii din spațiul public denigratoare şi menite să afecteze imaginea instituțiilor fundamentale dintr-un regim democratic.
SRI îşi reafirmă determinarea de a rămâne echidistant, neimplicat politic şi concentrat pe îndeplinirea misiunilor sale cu respectarea strictă a legii”, se artă în poziția oficială transmisă Europa FM.

Mihai Tudose a absolvit cursuri ale Academiei Naţionale de Informaţii.

Liviu Dragnea a fost întrebat dacă acest lucru nu îi scade şansele lui Tudose, având în vedere că şeful PSD nu voia în fruntea Guvernului oameni care au avut orice fel de legătură cu servicii de informaţii, el afirmând ironic că şi alţi premieri au absolvit astfel de cursuri, făcând referire la Sorin Grindeanu.

Cine este Mihai Tudose, propunerea PSD pentru funcția de premier?