Confidenţialitate

Achiziția primelor 9 milioane de teste de salivă pentru elevi și angajați ai școlilor, contractată de ISU | AUDIO

Inspectoratul pentru Situații de Urgență urmează să încheie primele contracte pentru achiziția de teste de salivă pentru elevi și angajații școlilor. Deocamdată, Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate a selectat trei companii care să vândă Statului, pentru început, 9 milioane de teste de salivă.

Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate a selectat trei companii – una olandeză și două românești – pentru livrarea în școli a primelor 9 milioane de teste de salivă pentru depistarea SARS-CoV-2. Din cauza urgenței, ONAC a negociat direct, iar criteriile de selecție eu fost prețul și lanțul existent de distribuție. Cele mai multe teste, 5 milioane, le va livra în prima etapă compania Viggo Fashion, o firmă de haine de bărbați, dar care a mai avut contracte cu statul, pentru livrarea de obiecte necesare în pandemie.

Pentru primele 9 milioane de teste cu care vor fi testați elevii și profesorii la revenirea în clase, statul va plăti peste 80 de milioane de lei.

În total, pentru acest semestru, Ministerul Educației a cerut ONAC să cumpere 70 de milioane de teste de salivă.

Majoritatea părinților nu au acceptat testarea copiilor cu teste antigen rapide tip exudat.

Autor: Anca Grădinaru

Sursa foto: Pixabay

Citește și: O echipă medicală din Israel vine duminică în România pentru a oferi ajutor în criza sanitară COVID-19 | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.