Confidenţialitate

Managerul de criză al OMS în România: Pandemia de COVID-19 poate fi redusă prin vaccinare, testare mai amplă și comunicare adaptată la categoriile sociale | AUDIO

Managerul de criză al OMS pentru România, Heather Papowitz, a explicat că metodele prin care poate fi redusă intensitatea epidemiei de coronavirus în România sunt: comunicarea pe o singură voce, dar adaptată fiecărei categorii, vaccinarea – mai ales a persoanelor vulnerabile, în vârstă și bolnave, dar și testarea amplă. Ea și alti oficiali ai Organizației Mondiale a Sănătății au discutat miercuri, 3 noiembrie 2021, cu membrii Comisiilor de Sănătate din Parlament.

Nu mai puțin de 4 oficiali ai OMS au discutat miercuri cu parlamentarii din Comisiile de Sănătate. Asta după ce Organizația a trimis încă de acum 2 săptămâni în România pe Heather Papowitz, ca manager de criză. De atunci, reprezentanta OMS a vizitat spitale supraaglomerate cu pacienți COVID, a discutat cu medici, dar și cu pacienți și oficiali.

Cocluziile? Testarea pentru SARS-CoV-2 trebuie să fie mai accesibilă, pentru ca cei infectați să știe încă de la început că au COVID și, astfel, să se trateze imediat să nu mai ajungă la spital.

„Nu ne dorim ca pacienții să ajungă la urgențe, în aglomerație, sau în secțiile ATI”, a spus Heather Papowitz.

Apoi, spune oficialul Organizației Mondiale a Sănătății, tratamentul cu anticorpi monoclonali ar trebui să fie accesibil și in afara spitalelor.

„Există tratament care se poate administra pacienților și în afara spitalelor”, a adăugat Heather Papowitz.

Evident, vaccinarea trebuie accelerată, mai ales în cazul bătrânilor. Mai puțin de un sfert dintre vârstnicii de peste 80 de ani s-au imunizat la noi.

Și mai are un sfat oficialul Organizației Mondiale a Sănătății în România: școlile trebuie să fie ținute deschise cât mai mult posibil: „Chiar ne dorim ca școlile să fie deschise, ne dorim ca cei mici să meargă să învețe”.

Dar pentru asta trebuie să existe multă prevenție și mai mult control, astfel încât cazurile de covid dintr-o clasă să fie depistate imediat.

Autor: Anca Grădinaru

Sursa foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Citește și: SUA încep, săptămâna aceasta, vaccinarea anti-COVID a copiilor cu vârsta între 5 și 11 ani | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.