Confidenţialitate

O echipă medicală din Israel vine, duminică, în România pentru a oferi ajutor în criza sanitară COVID-19 | AUDIO

România este ajutată de tot mai multe țări să lupte cu valul patru al pandemiei: Israelul ne donează 40 de concentratoare de oxigen. De asemenea, o echipă de doctori va veni, duminică, în România, pentru a oferi sprijin. Primul transport de concentratoare de oxigen a sosit marți în Bucureşti. În total, 40 de concentratoare vor ajunge în spitale.

„Vom continua să sprijinim România, o ţară de care ne leagă o prietenie puternică, pentru a depăşi acest impas cât mai repede”, a spus ambasadorul Israelului în România, David Saranga.

O echipă medicală va fi trimisă în România de duminică pentru a oferi sprijin și sfaturi doctorilor români.

„Va veni pentru a avea discuții și pentru a schimba experiența Israelului și pe partea de vaccinare și pe partea de organizare a primirii cazurilor și distribuirii lor. Ei vor fi și în spitale. Aici nu este vorba de a lucra cu pacienții direct în spitale, ci despre a observa și a împărtăși experiența pe care au avut-o până acum în Israel”, a spus Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

Delegația medicală va fi condusă de șeful Departamentului pentru Spitale din Ministerul israelian al Sănătăţii. Va fi însoțit de un expert în logistică pentru asemenea situații de criză și de șeful unei Unități de Primiri Urgențe.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: SUA încep săptămâna aceasta vaccinarea anti-COVID a copiilor cu vârsta între 5 și 11 ani | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.