Confidenţialitate

SUA încep, săptămâna aceasta, vaccinarea anti-COVID a copiilor cu vârsta între 5 și 11 ani | AUDIO

În Statele Unite ale Americii, săptămâna aceasta va începe vaccinarea anti-COVID a copiilor cu vârsta între 5 și 11 ani. Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor a aprobat folosirea vaccinului Pfizer pentru această categorie de vârstă, după ce serul fusese deja autorizat de Administrația pentru Medicamente și Alimente.

Compania Pfizer a livrat deja în statele americane milioane de fiole cu vaccinul anti-COVID pentru copii. Fiecare doză conține o treime din doza obișnuită destinată adolescenților și adulților și pentru a fi mai ușor de diferențiat are capac portocaliu și nu mov, ca în cazul dozelor pentru adulți. În plus, vor fi utilizate ace de dimensiuni mai mici.

Studiile efectuate de Pfizer pe cel puțin 2200 de copii au arătat că vaccinul are o eficiență de 91 la sută în prevenirea simptomelor cauzate de COVID-19.

Decizia Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor de a da undă verde vaccinării copiilor sub 12 ani vine într-un moment în care americanii se pregătesc pentru un sezon al vacanțelor cu potențial riscant. Deși cazurile de COVID-19 sunt în scădere constantă, experții au amintit că se apropie Ziua Recunoștinței și sărbătorile de iarnă, iar reuniunile în spații închise pot duce la creșterea ratei de infectare. Așa că e important să crească rata de vaccinare.

Din totalul celor 29 de milioane de copii cu vârsta între 5 și 11 ani, puțini vor fi complet imunizați peste o lună, dar chiar și vaccinarea parțială oferă o anumite protecție, spun experții americani. Ei susțin că fiecare milion de doze administrate copiilor din această categorie de vârstă ar putea preveni aproape 60 de mii de cazuri de COVID și peste 200 de spitalizări în rândul celor mici.

Citește și: Bilanț COVID-19: Record de pacienți internați la ATI și 451 de decese raportate în ultimele 24 de ore

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.