Confidenţialitate

Vlad Petreanu, în dialog cu Mihaela Bilic, despre masa de Paște: „Nu înțeleg conceptul de meniu de Paște” | VIDEO

Vlad Petreanu a fost invitatul Mihaelei Bilic în emisiunea „Frecvența Gustului”. „Mănânc cotlete de miel la grătar cu tzatziki. Cred că este singura parte a mielului pe care o mănânc”, a povestit Vlad Petreanu în emisiunea Mihaelei Bilic. Realizatorul matinalului Europa FM a povestit că „Eu nu înțeleg conceptul de meniu de Paște. Eu de Paște mănânc ce mănânc de obicei pentru că nu mănânc ce se mănâncă de obicei de Paște: friptură de miel, drob de miel, ouă fierte tari nu”.

„Cozonac nu pentru că nu mănânc dulce în general. Pască… uneori un pic, dar de politețe”, a spus Vlad Petreanu.

„Mănânc cotlete de miel la grătar cu tzatziki. Cred că este singura parte a mielului pe care o mănânc”, a mai spus Vlad Petreanu.

Mihaela Bilic, despre miel

Mihaela Bilic: „Este valoros din punct de vedere nutritiv pentru că are organele pe care noi, românii, încă le consumăm. În unele țări nici nu se mănâncă ficat, rinichi, pipoțele”.

Vlad Petreanu: „Poate că nu mănânc organe pentru că pe vremea lui Ceaușescu când era foame cumplită, tata gătea organe și venea acasă și făcea ficat de porc. Și trebuia să mănânci că nu aveai încotro. […] Îmi dau seama că mănânc din ce în ce mai rar carne. Nu mai știu de când nu am mai mâncat o friptură de vită. Cred că sunt luni de zile”.

Mihaela Bilic: „Cum ai scăpat de aceste tradiții în familie?”

Vlad Petreanu: „Ca să fiu cinstit, eu nu am crescut într-o familie foarte religioasă și sărbătorile de Paște erau OK pentru că erau sărbători pentru toată lumea. Era o zi în care se mănânca miel… cine putea mânca miel. Tata gătea și făcea stufat de miel și nu suportam gustul. Îl mâncam pentru că nu aveam încotro și să nu-l supăr pe tata, care gătea, dar nu eram cum eram cu sarmalele. Cozonac nu cocea nimeni pentru că mama se plângea mereu de cuptor. Ouăle reci pe care, când le cojești, au urmă de vopsea pe ele… nu mă încântă”.

Mihaela Bilic, despre ouăle fierte tari

„Ca oul fiert să fie prietenos cu organismul nostru și să avem beneficiile maxime ar trebui să fie oul cleios: albușul perfect coagulat și gălbenușul cleios – cel mai bine digerat și nu cade greu la bilă”, a spus Mihaela Bilic.

Urmărește aici întreaga emisiune „Frecvența Gustului”

Sursa foto: Europa FM

Citește și: Ce este fierul non-hemic și de ce avem nevoie de produse de origine vegetală? Mihaela Bilic explică | VIDEO