Confidenţialitate

Robert Sighiartău: La momentul oportun, PNL trebuie să-și găsească propriul drum. Pentru a da soluții viabile României, PNL trebuie să fie în adversitate cu PSD | VIDEO

Vicepreședintele PNL – Robert Sighiartău – a fost invitat în emisiunea „Piața Victoriei” la Europa FM.„Opțiunea pentru Partidul Național Liberal la momentul oportun – și spun momentul oportun pentru că trebuie să ținem cont și de ceea ce se întâmplă la est de noi – este ca va trebui să-și găsească propriul drum cât mai repede”, a spus Robert Sighiartău la Europa FM

„Propriul drum inclusiv prin măsurile pe care le susține, pentru că trebuie să vă spun că am propriile nemulțumiri de faptul că PNL s-a lăsat călca în picioare de PSD pe câteva teme care erau ale PNL și vă amintesc doar una: supraimpozitarea contractelor part-time, pe care eu am propus-o când PSD era la putere cu Tudose și cu alții și am reușit să eliminăm acea anomalie, adică să plătești taxe pentru 8 ore când tu muncești doar 4 ore.

Dar din păcate, PSD și-a impus voința, dar mai sunt câteva măsuri: PNL, de-a lungul timpului, a susținut oamenii care muncesc, harnici, creativi, profesori și atunci trebuie să recunoaștem că în ultimul timp PNL s-a lăsat puțin încălecat de o gândire socialistă care nu aduce plus”, a spus vicepreședintele PNL, Robert Sighiartău, la Europa FM.

Vicepreședintele PNL – Robert Sighiartău: „Avem câțiva colegi care se gândesc că PSD-ul este Moș Crăciun și că PSD-ul va avea grijă de PNL”

Întrebat de ce s-a lăsat PNL „încălecat” de PSD, vicepreședintele PNL, Robert Sighiartău, a spus că: „Nu știu… de dragul guvernării, poate din lipsă de atenție a unor colegi care nu și-au impus punctul de vedere atunci când era nevoie să facă acest lucru”.

Mădălina Dobrovolschi: Dar ați spus ceva interesant. Ați spus că la momentul oportun PNL ar trebui să-și regăsească propriul drum, propria identitate. Asta înseamnă, ca să spunem lucrurile clar, PNL – se ia în calcul ieșirea de la guvernare înainte de tururile multe de alegeri de anul viitor? Ar fi o soluție din punctul dumneavoastră de vedere?

Vicepreședintele PNL, Robert Sighiartău: „Din punctul meu de vedere, da. O spun asumat pentru că PNL pentru a crește și pentru a da soluții viabile României, inclusiv prin candidații pe care îi vom avea la alegerile care vor veni, va trebui să fie în adversitate cu PSD. Asta și pentru binele României pentru că dacă nu se va întâmpla asta, vor fi alte partide ultra, ultra-populiste care nu au soluții și care vor crește – după cum vedeți în sondaje. Și cred că PNL trebuie să se gândească la asta.

Avem câțiva colegi care se gândesc că PSD-ul este Moș Crăciun și că PSD-ul va avea grijă de PNL. Nu vreau să-i nominalizez pentru că nu vreau să creez știri aiurea, însă sunt unii care cred lucrul acesta. Nu! PSD – uitați-vă în trecut la alianțele pe care le-au avut”.

Urmărește aici întreaga emisiune „Piața Victoriei”

Sursa foto: Europa FM

Citește și: Vicepreședintele PNL, Robert Sighiartău, despre rotativa guvernamentală: PNL să ia Finanțele și Secretarul General, iar PSD Fondurile Europene și Justiția | VIDEO