Confidenţialitate

Vicepreședintele PNL, Robert Sighiartău, despre rotativa guvernamentală: PNL să ia Finanțele și Secretarul General, iar PSD Fondurile Europene și Justiția | VIDEO

Vicepreședintele PNL – Robert Sighiartău – a fost invitatul Mădălinei Dobrovolschi în emisiunea „Piața Victoriei” la Europa FM. Care este scenariul pentru rotativa guvernamentală care are loc în numai două săptămâni? „Se ia Ministerul de Finanțe și se ia Secretarul General. Urmând ca PSD să ia Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul Justiției”, a explicat Robert Sighiartău la Europa FM.

În contextul rotativei guvernamentale, întrebat de Mădălina Dobrovolschi cine va pleca din Partidul Național Liberal, Robert Sighiartău a spus că: „Nu sunt prim-ministru și nici președinte de partid ca să vă spun cine pleacă. Suntem la curent (n.r. cu negocierile). Noi vom avea niște întâlniri de partid și în seara aceasta și mâine – un BPN – în care se va discuta, în primul rând, felul în care mergem înaintea PSD-ului cu negocierile”.

Vicepreședintele PNL – Robert Sighiartău, despre Ministerele pentru PNL și PSD: „Se ia Ministerul de Finanțe și se ia Secretarul General. Urmând ca PSD să ia Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul Justiției”

„Adică: Se respectă protocolul ad-litteram votat anul trecut sau se mai admit anumite excepții. Sigur că foarte mulți colegi, de frică să nu mai pierdem la negocieri, cum am mai pierdut noi, că avem niște traume, și cu USR de pe vremea lui Ludovic, dar și în alte locuri, vor să se respecte protocolul.

Adică PNL să ia Ministerul Transporturilor. S-au început niște lucruri bune și trebuie duse la capăt. Se ia Ministerul de Finanțe și se ia Secretarul General. Urmând ca PSD să ia Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul Justiției și… cam atât… Deci astea sunt discuțiile în acest moment și mâine se vor stabili exact prin vot care vor fi soluțiile degajate din interiorul partidului”, a explicat Vicepreședintele PNL – Robert Sighiartău la Europa FM.

Mădălina Dobrovolschi: Deci vă este teamă că nu va exista abilitatea necesară de negociere?

Vicepreședintele PNL, Robert Sighiartău: „Noi avem niște frici pentru că am mai avut niște negocieri eșuate și nu vrem să mai ajungem în situația aia. Și atunci încercăm să ne poziționăm, să venim cu argumente, să ne asigurăm că Partidul Național Liberal ia Ministerele care i se cuvin și care sunt de profil liberal. Pentru că în Ministerul Transporturilor a început – și pe vremea Guvernului Guvernului Orban – lucruri bune și s-au alocat mulți bani pentru investiții și vrem să le ducem mai departe”.

Urmărește aici întreaga emisiune „Piața Victoriei”

Sursa foto: Europa FM

Citește și: Ministrul Muncii și Ministrul Proiectelor Europene, la Bruxelles luni și marți pentru a discuta cu CE ultimele detalii ale proiectului legii pensiilor speciale | AUDIO