Confidenţialitate

Twitter elimină din mesajele lui Donald Trump

Mai multe mesaje publicate pe Twitter de Donald Trump au fost eliminate de Twitter, în locul lor fiind afișat un mesaj că acestea încălcau regulile platformei sociale.

”This Tweet is no longer available because it violated the Twitter Rules” este mesajul care înlocuiește unele dintre mesajele publicate de Donald Trump în urmă cu o zi.

Capitoliul luat cu asalt de susținătătorii lui Donald Trump. Simpatizanţii președintelui în exercițiu au trecut mai multe baricade şi au intrat în clădirea Congresului Statelor Unite pentru a bloca confirmarea victoriei lui Joe Biden.
Au fost ciocniri violente cu forțele de ordine: o persoană a decedat și mai multe au fost rănite.

Primele reacții ale președintelui american încă în funcțe, Donald Trump, au venit pe Twitter, unde susținea că a fost furat la alegeri, dar îndemna în același timp protestatarii și să nu folosească violența.

Unele dintre mesaje, care fac referire la fraudarea alegerilor, nu mai sunt disponibile acum pe Twitter. A fost șters inclusiv mesajul video transmis de Donald Trump pentru a calma protestatarii, dar în care făcea referire și la modul în care ”a fost furat” la alegerile prezidențiale.

”Știu că suferiți, ne-au furat victoria (…), dar e timpul să mergeți acasă”, spunea Donald Trump în înregistrarea video postată pe rețelele sociale și transmisă de posturile de televiziune.

”Trebuie să avem pace, trebuie să ca legea să fie respectată. Nu vrem ca cineva să fie rănit. (…) Este o perioadă grea, nu s-a mai întâmplat să ne ia victoria așa cum ne-au luat-o acum, cum mi-au luat-o mie, cum v-au luat-o vouă”, afirma Donald Trump în mesajul video.

Joe Biden a câștigat alegerile prezidențiale fiindu-i atribuite 306 voturi în timp ce Donald Trump a strâns 232 de voturi în Colegiul Electoral.