Confidenţialitate

Donald Trump reacționează pe Twitter: Fără violență

Donald Trump reacționează la protestele care au degenerat în fața Capitoliului, însă alege să o facă prin mesaje pe Twitter, deși Casa Albă dispune de toate resursele pentru a transmite un apel public la calm. În ultimul mesaj publicat de Donald Trump, acesta îndeamnă la respectarea legilor și manifestarea fără violență.

”Susţineţi poliţia Capitoliului şi forţele de ordine. Sunt de partea ţării noastre. Staţi liniştiţi”, a mai postat Donald Trump pe Twitter.

Congresul american ar trebui să confirme rezultatul alegerilor miercuri, iar Joe Biden să fie inaugurat ca preşedinte pe 20 ianuarie. Doar că evenimentele au degenerat în ceea ce este o premieră pentru democrația americană. Sunt imagini șocante transmise de posturile de televiziune americane și agențiile de știri internaționale.

Protestarii pro-Trump au pătruns în Capitoliu, iar autoritățile sunt în alertă. În continuare alți protestatari foțează cordoanele formate de forțele de ordine. CNN transmite că cel puțin o persoană a fost împușcată, fără a oferi alte detalii.

Primarul Washingtonului, Muriel Bowser, a declarat starea de urgenţă în faţa haosului generalizat, cu mii de protestatari pe străzile capitalei federale.

Preşedintele în exerciţiu a contestat rezultatele din mai multe state, reclamând fraude, dar nu a avut câştig de cauză în justiţie. 60 de contestaţii i-au fost respinse.

Preşedintele Donald Trump, care refuză să accepte înfrângerea, i-a cerut lui Mike Pence, care prezidează această sesiune, să profite de această ocazie pentru a refuza să recunoască victoria democratului Biden.