Confidenţialitate

“Trăim într-o eră de iluminism digital”. Cum ne schimbă vieţile tehnologiile VR şi AR – VIDEO

“Trăim într-o eră de iluminism digital”, crede Adrian Posteucă, creatorul Concept Factory – o companie românească specializată pe Virtual şi Augmented Reality.

În ultimele luni, pe piaţa din România au fost create mai multe proiecte care implică diferite forme de Realitate Virtuală (VR) sau Realitatea Augmentată (AR), ele începând să educe cu paşi timizi o piaţă aflată încă la început.

Adrian Posteucă consideră că în acest moment tehnologia este abia la începuturi însă ritmul ei de dezvoltare va fi atât de rapid încât este greu de anticipat cât de repede ne vom schimba obiceiurile de consum.

Delia s-a folosit pentru invitaţiile la spectacolul din această iarnă de o invitaţie holografică, prima de acest gen pentru un artist român, în timp ce Discovery a creat o plimbare virtuală prin Bucureşti la bordul unei motociclete legendare pentru a-şi promova seria “Harley and The Davidsons”. Chiar dacă exemplele cele mai recente sunt şi cele mai sonore, anul trecut, revista VIVA lansa prima video-copertă din România, un proiect îndrăzneţ privit cu reticenţă însă de piaţă. Dovada:  la un an de la spectaculosul număr, nimeni în România nu a mai încercat ceva similar.

Într-un interviu acordat Europa FM, Adrian Posteucă vorbeşte despre tehnologiile care ne vor modela viitorul şi despre cum au fost implementate cu succes în România tehnologii abia descoperite.

Pentru că la finalul săptămânii este Black Friday, directorul Concept Factory explică şi cum putem alege ochelarii pentru VR şi de ce preţurile sunt atât de diferite între modele.