Traian Băsescu, pus sub acuzare pentru spălare de bani într-un dosar legat de achiziția unui teren

Traian Băsescu a fost pus sub acuzare pentru spălare de bani, într-un dosar deschis de Parchetul General privind un teren din cartierul Primăverii din Capitală. Terenul ar fi fost obținut de fostul preşedinte când era primar al Capitalei, iar apoi l-ar fi vândut omului de afaceri Costel Căşuneanu.

Cazul a fost, în urmă cu mai mulţi ani, de procurorii Instanței Supreme, dar ulterior, după cercetări, a fost închis.

Dosarul a fost însă redeschis în urma unor informaţii venite de la Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor. Sunt vizaţi atât Traian Băsescu, cât şi Costel Căşuneanu.

Traian Băsescu mai este vizat în acest dosar şi de o faptă de spălare de bani în ceea ce priveşte modul în care a achiziționat un autoturism Mercedes 500. Fostul președinte ar fi cumpărat mașina la un preţ foarte mic şi imediat ar fi vândut-o la un preţ foarte mare.

Mai exact, ”Traian Băsescu a cumpărat o maşină de lux Mercedes 500 SEL de la omul de afaceri. la un preţ foarte mic, infim. Apoi a vândut această maşină aceluiaşi om de afaceri, iar acesta din urmă a oferit un preţ mărit exagerat”, spun surse judiciare citate de News.ro.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a anunţat, pe Facebook, că a fost informat printr-o adresă a instanţei supreme că este suspect pentru spălare de bani în formă continuată privind achiziţia unui teren şi a unei case în anii 2000 şi, respectiv, 2002. Fostul președinte mai spune că în acest dosar în iunie 2012 procurorii au dispus neînceperea urmăririi penale, iar în 2015 dosarul a fost redeschis.

”Printr-o adresă a ICCJ am fost informat că sunt suspect pentru spălare de bani în formă continuată legat de achiziţia unui teren şi a unei case în anii 2000 şi respectiv 2002, urmare a unei reclamaţii făcută de domnul Ciuvică”, scrie Traian Băsescu pe Facebook.

”Acest dosar a fost redeschis în 2015 la solicitarea PICCJ. Pentru moment nu am fost citat la PICCJ. Cu certitudine, imediat ce voi fi citat mă voi prezenta în faţa procurorului de caz”, mai scrie Traian Băsescu.

 

 

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS