Ședința comună a Senatului și Camerei Deputaților României – VIDEO

Ședința comună a Senatului și Camerei Deputaților României , programată la ora 16:30, a început cu întârziere. Moţiunea de cenzură a fost semnată de 222 parlamentari PSD şi ALDE, în timp ce la şedinţă şi-au înregistrat prezenţa 216 parlamentari.

Pentru ca moţiunea de cenzură să treacă, este nevoie ca miercuri 233 de parlamentari să voteze în favoarea ei.

PSD şi ALDE au finalizat, duminică la prânz, textul moţiunii de cenzură, document care are puţin peste trei pagini şi care poartă titlul ”România nu poate fi confiscată! Apărăm democraţia şi votul românilor”.

În moţiune se menţionează că, la cinci luni de la instalarea Guvernului, coaliţia de guvernare a făcut o evaluare a activităţii Executivului, în urma căreia a decis să retragă sprijinul politic acordat Cabintelui.

Decizia a dus la demisia a 25 din cei 27 de membri ai Cabinetului, care – spune documentul – au înţeles ”corect reponsabilitatea politică ce le revine în cadrul unei democraţii constituţionale”.

Documentul vorbeşte în continuare de ”Guvernul Ponta-Jianu-Grindeanu” , iar cei trei sunt acuzați de dispreţ faţă de regulile funcţionării instituţiilor.

Iniţiatorii susţin chiar că nu ar fi vorba despre o moţiune PSD-ALDE, ci despre ”un act de responsabilitate politică pe care trebuie să îl facă Parlamentul României pentru a prezerva constituţionalitatea funcţionării democratice a statului, respectarea legii şi a votului cetăţenilor României”.

Textul moțiunii de cenzură e gata. Titlul ei: „România nu poate fi confiscată”

Victor Ponta: Depunerea moțiunii de cenzură – declanșarea unui război atomic PSD-PSD

Kelemn Hunor: ”Există și posibilitatea ca acest conflict să fie rezolvat de coaliția de guvernare înainte de a trece la vot”

Premierul demite toți secretarii de stat de la Ministerul Dezvoltării

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS