Victor Ponta: Depunerea moțiunii de cenzură – declanșarea unui război atomic PSD-PSD

Deputatul Victor Ponta, secretar general al Guvernului, a declarat că le-a transmis duminică deputaților social-democrați că depunerea moțiunii de cenzură reprezintă declanșarea unui război atomic între PSD și PSD și a cerut un dialog pentru evitarea situației.

Victor Ponta a mai spus că, dacă nu va trece moțiunea de cenzură, premierul Sorin Grindeanu va veni joi să discute cu conducerea PSD și conducerea ALDE pentru formarea Guvernului Grindeanu 2.

În opinia sa, nu va fi întrunit numărul necesar de voturi pentru ca moțiunea de cenzură să treacă și că Sorin Grindeanu va avea joi consultări cu PSD și ALDE pentru formarea Guvernului Grindeanu 2. Victor Ponta a mai precizat că, dacă moțiunea trece, singurul care are dreptul de a desemna un nou prim-ministru nu este PSD sau Parlamentul, ci președintele Iohannis.

„În cele două situații în care domnul Iohannis a avut de desemnat un prim-ministru, în noiembrie 2015, nu a ascultat solicitarea PSD și l-a numit pe domnul Cioloș, în decembrie 2016, nu a ascultat solicitarea PSD de a o numi pe doamna Sevil Shaidehh, deci președintele nu este cumva un om docil, în slujba PSD, care pune pe cine vrea. Din acest punct de vedere, există dorință de dialog pentru bine guvernării, pentru binele PSD, pentru binele României din partea domnului Grindeanu și a echipei sale. Dacă din partea aceasta există rațiune, care să fie mai importantă decât orgoliile, putem să salvăm și România și PSD”, a afirmat Victor Ponta.

Victor Ponta a mai declarat că mai mult de 14 parlamentari PSD nu vor vota moţiunea de cenzură împotriva premierului Sorin Grindeanu, ceea ce ar însemna că, în lipsa voturilor de la parlamentarii opoziţiei, şeful Guvernului nu va putea fi demis.

”Mai mult de 14 (parlamentari – n. r.). Atât contează”, a declarat Victor Ponta întrebat câţi parlamentari PSD a reuşit să convingă să nu voteze moţiunea de cenzură.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS