Confidenţialitate

Propunerea PSD pentru reducerea prețurilor carburanților: „Acciza să fie redusă la jumătate” | AUDIO

Propunerea PSD pentru a reduce din prețul motorinei și al benzinei este ca acciza pentru carburanți să fie redusă la jumătate. Măsura va fi adusă în discuție în viitoarea ședință a coaliției de guvernare, spune liderul PSD, Marcel Ciolacu.

„Eu am cerut ministrului de Finanțe, domnului Câciu, o simulare despre ce înseamnă acciza la carburant. Cred că o intervenție pe o perioadă limitată – a înjumătățirii, de exemplu, a accizei – ar avea și un efect benefic asupra inflației. Fiindcă a doua mare problemă după scumpire este inflația”, a spus Marcel Ciolacu.

Întrebat ce ar însemna această propunere în prețul reflectat, liderul PSD a spus că: „Din simulările făcute de către domnul ministru, ar scădea prețul cu 1,2 lei”.

Citește și: Reacțiile românilor la prețurile din ce în ce mai crescute ale carburanților: „Alimentez de cât pot” / „Am scos bicicleta de la naftalină” | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Sursa foto / colaj: Europa FM și Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Au fost publicate tarifele de referință pentru asigurările RCA. Cea mai scumpă poliță, pentru un șofer de până în 30 de ani | AUDIO

Autor: Mihai Bucureșteanu