Confidenţialitate

Ministrul Finanțelor analizează taxele pe salarii: „Toți ne spun că impozitarea muncii este foarte ridicată” | AUDIO

 Adrian Câciu spune că nu vor fi introduse taxe noi, dar unele impozite ar putea fi revizuite. Printre acestea, și taxele pe salarii, precizează ministrul Finanțelor.

El a menționat că, în perioada următoare, vor începe discuțiile cu reprezentanții firmelor și cu cei din sistemul bancar pentru a pune la punct un pact fiscal:

„Statul român, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, și-a asumat o reformă fiscală care vizează revizuirea unor tipuri de impozite. Nu sunt adeptul taxelor noi, dacă mă întrebați. Apropo de regimul fiscal, cred că suntem toți de acrod că ar trebui să avem o analiză pe impozitarea muncii, pentru că mi se pare, și nu numai mie, toți ne spun că impozitarea muncii este foarte ridicată.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul Finanțelor a prezentat, într-o conferință de presă, și un nou program prin care întreprinderile mici și mijlocii vor fi sprijinite să-și instaleze panouri solare pentru a deveni independente din punct de vedere energetic:

„Va fi finanțat dual, pe de o parte din fonduri ale statului român, garanții acordate pentru credite, dar și din fonduri europene. Va asigura companiilor posibilitatea de a achiziționa și monta panouri fotovoltaice și de a deveni furnziori dincolo de a-și asigura independența energetică. Este un program foarte așteptat și cred că săptămâna viitoare va fi promovat.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Florentina Mihăiță

Citește și: Creșterea economiei românești, revizuită în scădere de către Comisia Europeană | AUDIO