Confidenţialitate

Marcel Ciolacu: Plafonarea prețurilor la alimentele de bază este o idee mai bună decât TVA zero | AUDIO

Plafonarea prețurilor la alimentele de bază este o măsură care ar putea fi discutată în coaliția de guvernare. Propunerea a fost făcută de liderul PSD pe modelul din Ungaria, acolo unde unele magazine au raționalizat vânzarea anumitor produse.

Facturile mari la energie și scumpirea carburanților au dus în ultima perioadă la creștere mari de prețuri pe rafturile magazinelor. În coaliția de guvernare ar urma să fie discutată plafonarea prețurilor la alimentele de bază. Cu alte cuvinte, pentru zahăr, făină sau ulei nu se va plăti mai mult de o anumită valoare, indiferent de magazin.

„Nu cred că o să ajute TVA zero la alimente. Deja avem un TVA redus la alimente. Am văzut alte țări europene că au luat altfel de măsuri. Au plafonat prețul la alimentele de bază. Se pare că este mult mai bine”, a spus liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Una dintre țările la care face referire Marcel Ciolacu este Ungaria. Guvernul Viktor Orban a decis deja plafonarea prețurilor pentru șase alimente de bază: zahăr, făina, ulei, pulpa de porc, pieptul de pui și lapte.

Totodată, un mare lanț de magazine din Ungaria a decis să raționalizeze vânzarea anumitor produse.

Sursa foto: Unsplash

Citește și: Premierul, întâlnire cu primarii pe tema facturilor la energie, înainte de intrarea în figoare a plafonării prețurilor | AUDIO

Autor: Mihai Bucureșteanu

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.