Confidenţialitate

Marcel Ciolacu, la Europa FM: Cel mai la îndemână este o prelungire și în aprilie a OUG pentru prețurile la energie și gaze | VIDEO

În scandalul facturilor mari la energie și gaze, liderii coaliției aflate la guvernare promit măsuri dar nu reușesc să se înțeleagă asupra lor. În timp ce politicienii din PNL și PSD se acuză reciproc, consumatorii casnici au început să primească noi facturi, la fel de mari. 

Invitat joi seară în emisiunea ”Piața Victoriei” la Europa fm, liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat că liberalizare pe piaţa energiei a fost una “haotică”.

“Ne-am trezit în această anomalie în care România are preţul la energie electrică mai mare decât în Germania”, spune Marcel Ciolacu.

Potrivit lui, preţul la electricitate și gaze pentru firmele mici şi mijlocii şi pentru clienți casnică trebuie să rămână aşa cum este reglementat în ordonanţa în vigoare la acest moment, iar dacă nu este găsită o altă soluţie, măsura trebuie prelungită până în luna aprilie:

„Dacă nu găsim altă soluție mai bună, cel mai la îndemână pentru Guvern este o prelungire și pe luna aprilie. (…) Avem venituri suplimentare pe ianuarie, m-am uitat și pe componența veniturilor și e una încurajatoare. Sunt parte, normal, și din inflație, dar am văzut și o recuperare de creanțe și de sume, ceea ce e încurajator.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Prelungirea actualelor măsuri costă, a avertizat, joi, liderul PNL:

„Pentru noi, important e să nu distrugem piața pentru că atunci când iei măsuri sub presiune și a unei crize, de multe ori acele măsuri sunt greșite.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Comentând propunerea unei taxe pe valoarea adăugată de 5% la energie, susţinută de PSD, Florin Cîţu se pronunță pentru un TVA scăzut generalizat.

Urmărește întreaga emisiune „Piața Victoriei” cu Ioana Ene Dogioiu și Marcel Ciolacu

Citește și: Marcel Ciolacu: Coaliția va avea un viitor și după 2024. Nu există altă construcție politică viabilă pentru România în acest moment | VIDEO