Confidenţialitate

Reacțiile românilor la prețurile din ce în ce mai crescute ale carburanților: „Alimentez de cât pot” / „Am scos bicicleta de la naftalină” | AUDIO

Benzina a ajuns să coste și șapte lei pe litru, iar unii români au adoptat măsuri de criză. Aceștia cer plafonarea prețurilor la carburați macăr pentru firmele mici, grav afectate de creșterile din ultimele săptămâni. Din zona politică nu vin semnale că prețurile vor fi plafonate.

Cu prețul benzinei care a sărit în multe locuri de șapte lei pe litru și fără perspective de compensare din parte guvernului, unii români par ajunși la captul răbdării.

Unii și-au scos bicicleta de la naftalină, alții cer subvenții ca să-și poată menține afacerile în viață, iar alții spun că alimentează de cât pot.

Cătălin Striblea i-a întrebat astăzi, la „România în Direct”, pe ascultătorii Europa FM cum se descurcă în aceste condiții în care prețul benzinei a ajuns să treacă de șapte lei pe litru.

„Am alimentat ieri în Slovenia cu 1,39 de euro. Am alimentat azi dimineață în Italia cu 1 euro și 90 de cenți. Și azi în România, la 6,87 la Buzău”, a spus unul dintre ascultătorii Europa FM.

„7 lei, ultima dată când am alimentat. Nu mă mai uit cât este benzina, ci alimentez de cât pot”, a spus un alt ascultător Europa FM.

„Dacă aș putea face o propunere guvernanților, este să nu subvenționeze benzina, dar să acorde niște ajutoare pentru firmele care fac transport public, pentru agricultori în primul rând, pentru transportul de mărfuri”, a spus un alt ascultător al radioului Europa FM.

„Am scos de la naftalină bicicleta. 12 kilometri de acasă din centru până la periferia Bucureștiului, unde lucrez”, a spus un alt ascultător.

Chiar și așa, coaliția de guvernare nu vine cu perspective despre eventuale plafonări de prețuri, așa cum s-a întâmplat în state ca Polonia.

Președintele PNL – Florin Cîțu – a declarat recent că măsuri de plafonare pentru carburanți nu vor fi luate în România.

Cîțu carburanți

În ultimele săptămâni prețurile la benzină au crescut constant, de la 6,50 până la peste șapte lei în ultimele zile.

Puteți urmări mai jos emisiunea „România în Direct” cu Cătălin Striblea

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Benzina a sărit de pragul de 7 lei/litru. Coaliția nu va aproba măsuri de ajutor în caz de scumpire a carburanților, spune Cîțu | AUDIO

Autor: Raul Bambu

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.