Confidenţialitate

Președintele Iohannis, pe Twitter: Indignați și întristați de vestea teribilă din #Manchester

Într-un mesaj postat în limba engleză pe Twitter, șeful statului a reacționat la aflarea veștii despre explozia care a zguduit sala de concerte Manchester Arena, soldată cu 22 și 59 de răniți, potrivit bilanțului actualizat.

‘Indignați și întristați de vestea teribilă din #Manchester. Gândurile noastre se îndreaptă spre victime și famiile lor. Solidaritate cu Regatul Unit’, a notat președintele Klaus Iohannis pe rețeaua de microblogging.

Poliția orașului englez a anunțat că bilanțul exploziei produse, seara trecută, la un recital susținut de cântăreața americană Ariana Grande a urcat.

Inițial, au fost raportați 19 morți și peste 50 de răniți. Printre victime se numără copii.

Deflagrația, investigată drept atac terorist, a zguduit Manchester Arena, cea mai mare sală acoperită de concerte din Europa, spre finalul unui recital susținut de cântăreața americană Ariana Grande.

‘Atentatorul a murit la fața locului’, a declarat Ian Hopkins, șef al Greater Manchester Police.

Oficialul a cerut populației din Manchester să rămână vigilentă. Unele mijloace de transport în comun sunt suspendate în oraș.

Premierul Theresa May a convocat o reuniune de urgență a Departamentului Antiterorism (COBRA).

Campania electorală pentru legislativele anticipate din 8 iunie a fost suspendată.

Ambasada României la Londra susține că, pentru moment, nu există date că printre victimele exploziei produse, orele trecute, la Manchester s-ar afla cetățeni români.

Au fost solicitate informații despre naționalitățile celor uciși și răniți. Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că asistenţă consulară se poate obține la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord:

0044 20 76027328

0044 20 76036694

0044 20 76025193

0044 20 7603 0572

0044 20 7602 2065  

Apelurile sunt redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau pe numărul de urgenţă al misiunii diplomatice 0044 7738716335.

Numeroase mesaje de solidaritate au ‘inundat’ rețelele de socializare în ultimele ore. Consternate, vedetele s-au declarat solidare cu victimele.

Sângeroasa explozie care a zguduit Manchester Arena urmează mai multor atentate ce au vizat Regatul Unit al Marii Britanii.