Confidenţialitate

Prelungirea reducerii prețului carburanților cu 50 de bani, incertă. Ciucă: „Să analizăm care sunt elementele de evoluție și vom decide” | AUDIO

Reducerea prețului carburanților cu 50 de bani pe litru expiră la finalul acestei luni, iar Guvernul analizează în prezent dacă mai e sau nu cazul de aprelungi această măsură.

Premierul Nicolae Ciucă, în discuție cu jurnaliștii:

„-Urmează ca în ședința de coaliție de săptămâna viitoare să o luăm o decizie.

-Care sunt concluziile până în momentul de față, această măsură și-a îndeplinit scopul?

-După cum ați putut observa, această măsură a funcționat încă de a doua zi după ce am luat decizia respectivă. Acum trebuie să analizăm care sunt elementele de evoluție a prețului la carburanți, care este evoluția prețului la petrol pe piața internațională și în funcție de aceasta vom lua decizia.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Premierul a menționat că va fi adoptată o nouă ordonanță pe energie care să fie în concordanță cu măsurile luate la nivel european în privința reducerii consumului de energie electrică.

În ultimele 3 luni, prețul carburanților a scăzut în medie cu 1,5 lei, iar un litru de benzină, de exemplu costă în prezent puțin peste 7 lei.

Citește și: Scumpirile la carburanți și gaze naturale vor continua pe măsură ce valoarea dolarului va crește, atrag atenția specialiștii economici | AUDIO

Foto: Unsplash