Confidenţialitate

Franța: Mai multe benzinării au rămas fără carburanți după ce un distribuitor a acordat o altă compensare, pe lângă cea oferită de stat

Benzinării fără carburanți: Se întâmplă în Franța, după ce lanțul Total a decis să acorde încă o compensare de 20 de eurocenți la cei 30 oferiți deja de stat pentru litrul de carburant. Mulți francezi au umplut și canistre pentru a beneficia de prețul redus.

Introdusă la începutul acest luni, compensarea de 50 de eurocenți pentru fiecare litru de carburant în lanțul de benzinării Total a produs un efect mai puțin așteptat.

Multe benzinării s-au închis pentru că au rămas fără combustibil. În unele zone, după ce mai mulți șoferi au venit și cu o canistră de 20 de litri pentru a beneficia de carburantul mai ieftin, carburantul s-a raționalizat: nu mai mult de 50 de euro pentru fiecare client, notează BFmTv.

Reprezentanții celorlalte lanțuri de benzinării acuză o competiție nedreaptă. Spun că vânzările în unele zone au scăzut și cu 40 de procente.

Guvernul francez oferă până la 1 noiembrie o compensare de 30 de eurocenți pe litrul de carburant. În noiembrie și decembrie, valoarea scade la 10 eurocenți. Iar de la începutul anului viitor șoferii vor plăti prețul întreg.

Acum în Franța, cu cei 50 de eurocenți suportați de stat și de lanțul Total, un litru de benzină costă în medie 1,34 de euro iar cel de motorină 1,5 euro, cu aproape 1 leu mai puțin în comparație cu prețurile din România.

Citește și: Scumpirile la carburanți și gaze naturale vor continua pe măsură ce valoarea dolarului va crește, atrag atenția specialiștii economici | AUDIO