Confidenţialitate

Ministrul Sănătății, contrazis de Oana Gheorghiu în ceea ce privește condițiile din spitalul modular Pipera: „Ce facem? Ne rugăm să se termine Covidul înainte să vină frigul?”

Primii pacienți aflați în stare gravă din cauza Covid, care acum nu au loc în spitalele din București, vor fi transferați din această seară în containerele Primăriei Capitalei, amenajate în mandatul fostului edil, Gabriela Firea.

Ministrul Sănătății spune că amenajările sunt bune, deși Asociația Dăruiește Viața a avertizat că încălzirea se face cu aer condiționat, insuficient dacă afară va fi și mai frig.

La ora 15:00, la Primăria Capitalei a început o ședință în care Consiliul General ar trebui să aloce bani suplimentari pentru folosirea containerelor, dar reprezentanții USR și ai PNL se contrazic în ceea ce suma care ar trebui să fie alocată.

Ministrul Sănătății, Cseke Attila: „Se face încălzire cu aer condiționat. Această soluție a funcționat până pe 15 ianuarie și au fost probleme”

Ministrul Sănătății, Cseke Attila, a vizitat platforma din cartierul Pipera și a anunțat că primii 100 de pacienți vor fi preluați de 64 de cadre medicale de la Spitalul Victor Babeș:

„Este vorba despre pacienți deja evaluați, inclusiv în ceea ce privește radiografia. Ei vin când noi știm deja că aceștia au nevoie de interare, respectiv de oxigen”, a spus Ministrul Sănătății, Cseke Attila.

Ministrul Sănătății spune că în ciuda criticilor, condițiile din containerele Primăriei Capitalei sunt bune.

„Sunt condiții corespunzătoare pentru tratarea bolnavilor. Se face încălzire cu aer condiționat. Această soluție a funcționat până pe 15 ianuarie, deci iarna anterioară, și nu au fost probleme”, a mai spus Cseke Attila.

Oana Gheorghiu, una dintre fondatoarele Asociației „Dăruiește Viață”: „Ce facem? Ne rugăm să se termine Covidul înainte să vină frigul?”

La Europa FM, luni, una dintre fondatoarele Asociației „Dăruiește Viață”, Oana Gheorghiu, avertiza că autoritățile nu au pregătit așa zisul spital modular pentru acest val al epidemiei de Covid.

„Cel de la Pipera este o înșiruire de containere cu niște instalații de apă și canalizare făcute pe afară, fără nicio protecție la îngheț. Ce facem? Ne rugăm să se termine Covidul înainte să vină frigul? Cum se gândesc autoritățile să rezolve aceste probleme?”, a spus Oana Gheorghiu la Europa FM.

Consiliul General al Capitalei se întrunește în această după amiază pentru a aloca bani pentru containerele din cartierul Pipera. În timp ce USR susține alocarea unei sume mai mici, doar pentru tratarea a 100 de pacienți, PNL vrea o alocare mai mare, care să permită tratarea a peste 370 de bolnavi, câți ar încăpea în aceste containere.

Citește și: Oana Gheorghiu: Containerele Primăriei Capitalei din cartierul Pipera nu pot fi folosite eficient când este frig | AUDIO.

Sursa Foto: Inquam Photos / George Călin