Confidenţialitate

Cseke Attila: Angajații din Sănătate care refuză să se vaccineze vor fi obligați să se testeze periodic pe banii lor | AUDIO

Angajații din unitățile sanitare de stat și private, din Inspectoratul pentru Situații de Urgență și Ministerul de Interne  care vor refuza să se vaccineze în continuare împotriva covid 19 vor fi obligați  să se testeze periodic din banii lor.

Proiectul de lege este gata, a anunțat ministrul Sănătății,Cseke Attila:

”Proiectul de lege prevede, în cazul în care persoana respectivă nu este vaccinată și nici nu a trecut prin boală trebuie să prezinte conducătorului unității medicale aceste teste, testele se fac pe cheltuiala proprie, statul pune la dispoziție în mod gratuit vaccinul, este această posibilitate”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Angajații  care nu respectă aceste noi condiții pot rămâne fără loc de muncă, avertizează ministrul Sănătății:

”În cazul în care nu se prezintă, avem de a face cu o persoană din sistemul medical care nu este vaccinată, nu a trecut prin boală și nu se testează, va suspendat contractul individual de muncă, respectiv la 30 de zile de la suspendare poate avea loc și încetarea contractului de muncă.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

34 de noi paturi ATI  vor fi operaționalizate în capitală, anunță  ministrul Sănătății.

Cseke Attila spune că  spitalele Malaxa și Sfântul Ioan vor fi transformate în unități exclusiv Covid în cursul acestei săptămâni.

”Suntem în curs de operaționalizare pentru 50 de paturi cu oxigen la spitalul Colentina, 26 de paturi la spitalul Cantacuzino, și 18 paturi la spitalul Colțea.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul Sănătății,Cseke Attila, nu crede că Direcția de Sănătate Publică București a greșit calculul când  anunțat incidența cazurilor de covid din capitală, ieri.

DSP a anunțat că ieri s-a înregistrat un număr record de noi cazuri de covid, de la începutul epidemiei, 2559.

DSP a anunțat că printre aceste cazuri, sunt 1.400 din alte zile, nealocate în statistici până ieri, dar nu a dat detalii.

Șefa DSP și seful Poliției Capitalei au fost convocați la Parlament, astăzi,  pentru a da explicații:

”Nu cred că aici e o greșeală, nu este nici un fel de greșeală, modalitatea de calcul este stabilită chiar de domnul ministru Voiculescu în luna martie a acestui an”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.