Confidenţialitate

Mihaela Bilic: „Unde mănâncă tiriștii și unde mănâncă șoferii pe marginea drumului e bun tare cu mâncare făcută la cazan” | VIDEO

Mihaela Bilic vorbește în emisiunea „Frecvența Gustului” de vineri seara despre mâncărurile bune gătite de specialiști. De la fasolea cu ciolan gătită la cazan până la caisele din Viena sau carnea de vită făcută corect de către bucătarii cunoscători. Se îmbină oare călătoritul cu mâncarea bună? „Merită să facem efortul să plecăm pentru o mâncare bună”, spune Mihaela Bilic.

Mihaela Bilic: „Unde mănâncă tiriștii și unde mănâncă șoferii pe marginea drumului e bun tare cu mâncare făcută la cazan”

„Eu sunt bucuroasă să plec la drum spre Moldova dacă mă opresc pe marginea drumului să mănânc un ciolan cu fasole făcut la cazan. Nu ai cum să-l faci acasă, nu are cum să fie mai bun în altă parte. Deci da, unde mănâncă tiriștii și unde mănâncă șoferii pe marginea drumului e bun tare cu mâncare făcută la cazan”, a mărturisit Mihaela Bilic la Europa FM.

Mihaela Bilic: Dacă mâncarea e și bună și făcută de alții cred că e perfect

„Haideți să mergem după locurile în care mâncarea e deja bună făcută de alții, pentru că este fain tare să mănânci un lucru pentru care nici măcar nu ai muncit să-l pregătești. Dacă mai e și bun și făcut de alții… cred că este perfect”, a spus Mihaela Bilic.

Mihaela Bilic, despre caisele Marille de pe malul Dunării la Viena: „Merită să facem efortul să plecăm pentru o mâncare bună”

„Eu de mai multe ori m-am urcat în mașină să ajung pe malul Dunării – nu la noi în România, ci undeva aproape de Viena. Pentru că acolo sunt niște caise micuțe, care arată ca niște zarzăre pistruiate… nu dai doi bani pe ele. Se numesc Marile și oamenii aceia fac niște găluște cu caise absolut superbe. Există și un festival al Marillelor.

De fiecare dată fac drumul până acolo cu mașina pentru că vin și cu niște lăzi de caise acasă ca să facă mama niște gem de caise gustos și parfumat. Acum caisele încă nu sunt coapte, dar în iulie să plec un pic până la caișii de pe malul Dunării, pentru că astfel de caise parfumate poate există și la noi, dar eu nu le-am găsit. Deci, merită să facem efortul să plecăm pentru o mâncare bună”, a mai spus Mihaela Bilic.

Mihaela Bilic, despre carnea de iepure

„Pe vremuri, când eram copii, știu că mama mai găsea și aducea acasă iepure. Este o carne atât de fragedă și fină, dar foarte rar am găsit în comerț. Și în momentul în care găsesc la un restaurant ceva cu iepure, eu îmi comand întotdeauna”, a mărturisit Mihaela Bilic.

Mihaela Bilic: „Să știi să faci carne de vită nu e un lucru simplu”

„Eu am și întrebat oamenii care sunt în restaurante de ce dacă eu iau bucata aceasta de carne și mi-o fac acasă nu are gust ca la voi? Nici ei poate nu știu neapărat să explice, însă este clar că să știi să faci carne de vită nu e un lucru simplu. Și atunci, haideți să-i lăsăm pe specialiști”, a spus Mihaela Bilic.

Urmărește aici întreaga emisiune „Frecvența Gustului”

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Mihaela Bilic: Trebuie să găsim compromisul în viață și să înțelegem că totul vine cu bine și cu rău. Să folosim elementele care ne fac cel mai bine. Totul ține de cantitate, de moderație, de frecvență | VIDEO