Confidenţialitate

Mihaela Bilic: Trebuie să găsim compromisul în viață și să înțelegem că totul vine cu bine și cu rău. Să folosim elementele care ne fac cel mai bine. Totul ține de cantitate, de moderație, de frecvență | VIDEO

Medicul nutriționist Mihaela Bilic și DJ-ul Silviu Andrei vorbesc la Europa FM, în emisiunea Frecvența Gustului, despre distracție, voie bună și a găsi echilibrul și frumosul în tot ce este în jurul nostru. „Noi trebuie să găsim compromisul în viață și să înțelegem că totul vine cu bine și cu rău și să folosim din tot ce avem în jur elementele care ne fac cel mai bine. Totul ține de cantitate, de moderație, de frecvență”, spune Mihaela Bilic. „Trebuie să ne bucurăm și de imperfecțiunile noastre umane”, spune Silviu Andrei.

Silviu Andrei: „Aș institui un Minister al Distracției la Guvernul României, adică distracția să fie obligatorie”

Silviu Andrei: „Dacă aș putea, asta este o fantezie a mea, aș institui un Minister al Distracției la Guvernul României, adică distracția să fie obligatorie”.

Mihaela Bilic: „Și fac și eu unul al Justiției Alimentare. Ne facem miniștri”.

Silviu Andrei: „De ce nu? Sigur că da: doamna ministru și domnul ministru”.

Mihaela Bilic: „Și plecăm pe teren, ca să vedem ce se întâmplă în viața de zi cu zi”.

Silviu Andrei: „Mi se pare că vria asta în care intrăm zi de zi cu muncă, cu targeturi, avem deadline, avem target, trebuie să, to do list. Reporturi. Scoateți oamenii afară din instituții, fie că sunt de stat, fie că sunt private și trimiteți-i la distracție. Eram în Londra în urmă cu câțiva ani, cu mult înainte de pandemie, în zona Coventgarden – o zonă mai boemă, plină de pub-uri a Londrei – zonă turistică, dar am observat că foarte mulți britanici sau oameni aciuați în Londra, la ora 17:00 cu servieta de la job în costum sau îmbrăcați de job merg direct la pub. Nu se duceau oamenii direct acasă sau la supermarketuri să ia de mâncare pentru acasă”.

Mihaela Bilic: „Noi trebuie să găsim compromisul în viață și să înțelegem că totul vine cu bine și cu rău și să folosim din tot ce avem în jur elementele care ne fac cel mai bine. Totul ține de cantitate, de moderație, de frecvență”

Mihaela Bilic: „Stai să vezi că eu m-am legat de obiceiul acesta, pentru că l-am văzut și eu și nu numai la englezi, l-am văzut prin țările civilizate ca să zic așa și am găsit argumentul prin prisma psihonutriției. E o chestiune de echilibru și, culmea, de viață bună.

Tu acumulezi pe parcursul zilei oboseală, frustrare, încordare, de toate pe negativ și au gândit bine cinciul acesta. Înainte să ajungi acasă și să dai iama în frigider – pentru că noi de multe ori mâncăm de foame, dar mâncăm și să neutralizăm toate aceste emoții negative – iată, se oprește omul, își ia un drink și care culmea îngtre orele alea e și un pic mai ieftin și neutralizează cu un strop de alcool toate aceste lucruri negative într-un mod eficient pentru că un pahar de vin înseamnă 80 de calorii.

Noi vrem să trăim într-un idealism aberant. Noi trebuie să găsim compromisul în viață și să înțelegem că totul vine cu bine și cu rău și să folosim din tot ce avem în jur elementele care ne fac cel mai bine. Totul ține de cantitate, de moderație, de frecvență”.

Silviu Andrei: „Trebuie să ne bucurăm și de imperfecțiunile noastre umane”.

Urmărește aici întreaga emisiune „Frecvența Gustului”

Sursa colaj foto: Europa FM

Citește și: Dr. Mihaela Bilic, despre postul Paștelui: „Să încercați să faceți din post un exercițiu pentru a vă crește toleranța la foame” | VIDEO