Confidenţialitate

Mâncarea preferată a Mihaelei Bilic, redescoperită în perioada Paștelui: „Nu știu dacă este o masă echilibrată, dar pentru mine a fost satisfacție totală” | VIDEO

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a vorbit vineri seara la Europa FM în emisiunea „Frecvența Gustului” despre alimente preferate. „Eu pot să recunosc că am făcut o pasiune sau am refăcut o pasiune pentru brânza cu roșii”, a mărturisit Mihaela Bilic. Mai mult, medicul nutriționist i-a provocat pe ascultători să identifice alimentul lor preferat făcând un exercițiu de imaginație: ce mâncare ar lua cu ei pe o insulă pustie? „Când trăim în sălbăticie, acolo avem nevoie de grăsime și de preparate de origine animală pentru că în ele găsim caloriile și proteinele complete”, a explicat Mihaela Bilic.

Mihaela Bilic: „Eu pot să recunosc că am făcut o pasiune sau am refăcut o pasiune pentru brânza cu roșii”

„Prima ediție după Paște. Nu știu cum v-ați descurcat voi cu vacanța și cu mâncarea în perioada asta… Eu pot să recunosc că am făcut o pasiune sau am refăcut o pasiune pentru brânza cu roșii, cașul cu roșii.

Acum, primăvara, mi se pare că are alt gust. Roșiile acestea moțate, românești, sunt delicioase. Deci nu pot să mă laud că am mâncat tradițional de Paște.

Am mâncat în fiecare zi, în schimb, caș cu roșii și cu pâine. Am mai pus și câte un ou lângă. Nu știu dacă este o masă echilibrată, dar pentru mine a fost satisfacție totală”, a povestit Mihaela Bilic.

Mihaela Bilic: „Nu am putea supraviețui pe o insulă pustie nici cu porumb, nici cu spanac, nici cu banane, ci doar cu hotdog și ciocolată”

„Pentru că mâncare preferată înseamnă monotonie alimentară, vreau să spun că și cercetătorii din domeniul nutriției și-au bătut capul cu astfel de probleme și au întrebat într-un studiu ce anume și-ar lua dacă ar trebui să plece un an de zile pe o insulă pustie și ar trebui să aleagă un singur produs alimentar.

Variantele erau diversificate: li se propunea porumb, spanac, banane, hotdog și ciocolată. Ce pot să vă spun este că din punct de vedere al percepției, foarte multă lume consideră că nu e bine să mănânci grăsimi, că mai bine mănânci dietetic, așa că hotdogul și ciocolata au fost alese de doar 7% din participanți și să știți că acesta era răspunsul corect.

Nu am putea supraviețui pe o insulă pustie nici cu porumb, nici cu spanac, nici cu banane, ci doar cu hotdog și ciocolată. Paradoxal, nu întotdeauna mâncarea noastră preferată și plină de grăsimi este și nesănătoasă”, a mai spus Mihaela Bilic.

Mihaela Bilic: „O alimentație dietetică ne este la îndemână când avem de toate în frigider. Când trăim în sălbăticie, acolo avem nevoie de grăsime și de preparate de origine animală”

„Zeama de frunze, verdețuri este extrem de sănătoasă și de plină și vitamine și minerale, dar faptul că în legume nu găsim deloc grăsimi este un lucru care nu ne asigură supraviețuirea, paradoxal. O alimentație dietetică ne este la îndemână când avem de toate în frigider. Când trăim în sălbăticie, acolo avem nevoie de grăsime și de preparate de origine animală pentru că în ele găsim caloriile și proteinele complete”, a mai spus Mihaela Bilic.

Urmărește aici întreaga emisiune „Frecvența Gustului”

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Mihaela Bilic: Trebuie să găsim compromisul în viață și să înțelegem că totul vine cu bine și cu rău. Să folosim elementele care ne fac cel mai bine. Totul ține de cantitate, de moderație, de frecvență | VIDEO