Confidenţialitate

Mihaela Bilic: Antibioticul se ia asociat cu probioticul. Medicul nutriționist explică motivul | VIDEO

Medicul nutriționist Mihaela Bilic spune la Europa FM, în emisiunea „Frecvența Gustului” că în organismul nostru se află atât bacterii bune, cât și bacterii rele, iar lupta dintre acestea este una continuă. Există, însă, momente când ucidem bacteriile bune fără vrem. Atunci când luăm antibiotice. Ce este de făcut pentru a proteja bacteriile bune?

Mihaela Bilic: Antibioticul se ia asociat cu probioticul

„Trebuie să știm că din această luptă este important să iasă victorioase bacteriile bune. Și că noi, prin orice tratament cu antibiotice le omorâm. Din cauza aceasta se iau probiotice asociate, pentru că antibioticul omoară și omoară neselectiv – ne trezim că omoară și bacteriile bune. Și da, trebuie tot timpul regenerate, reîmprospătate, reînsămânțate și din ce e mai simplu dacă nu din alimente fermentate”, explică medicul nutriționist Mihaela Bilic.

Mihaela Bilic: „Un instestin care este foarte liniștit să știți că nu este un semn că funcționează bine”

„Tot ce este fermentat face bine la burtă. Și, culmea, cuvinte precum balonare sau bolboroseli în burtă nu sunt neapărat un lucru rău tocmai pentru că ne dau confirmarea faptului că există activitate acolo, există procese de fermentație și asta însemană că este bine.

Cel mai rău este să fie liniște totală. Un instestin care este foarte liniștit să știți că nu este un semn că funcționează bine, deci nu vă bucurați că nu există astfel de procese de fermentație. Nu e semn bun”, a mai spus Mihaela Bilic.

Urmărește aici întreaga emisiune „Frecvența Gustului”

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Ce este microbiomul? Dr. Mihaela Bilic explică | VIDEO