Confidenţialitate

Ce este microbiomul? Dr. Mihaela Bilic explică | VIDEO

Medicul nutriționist Mihaela Bilic explică în emisiunea „Frecvența Gustului” de vineri seara, la Europa FM, că tot ce este fermentat „paradoxal, este bun pentru burtă”. Mihaela Bilic a explicat ce este microbiomul și care este rolul bacteriilor bune din organism.

„Boala omului modern – ne place sau nu să recunoaștem – este constipația. Mâncăm produse din ce în ce mai rafinate, mai ușor de mestecat, mai sărace în fibre și mai bogate în zahăr. Iar lucrurile acestea nu fac bine la burtă”, explică Mihaela Bilic.

Ce este microbiomul?

„Din ce în ce mai multe studii și observații științifice ne atrag atenția despre importanța acestui microbiom care este numit sofisticat, dar în realitate să știți că este vorba despre coloniile de bacterii care conviețuiesc cu noi, ne parazitează, ne populează organismul.

Sunt îngrozitor de multe, nici măcar nu putem realiza că la o greutate de 60 de kilograme a unui om adult, din aceste 60 de kilograme 2 kilograme sunt reprezentate doar de bacterii. Deci iată cât de multe bacterii contribuie la sănătatea noastră”, spune Mihaela Bilic.

Mihaela Bilic: De sănătatea și de numărul bacteriilor din organism depinde și sănătatea noastră

„Le avem pe piele, le avem în gură. Unele dintre ele sunt răutăcioase, ne fac carii dentare, fermentează acolo făinoasele și creează aciditate și strică smalțul dinților. Și da, principala lor locuință, principalul segment în care sunt cantonate este intestinul gros, acolo locuiesc. Și culmea, de sănătatea și numărul lor depinde și sănătatea noastră”, mai explică medicul nutriționist Mihaela Bilic la Europa FM.

Urmărește aici întreaga emisiune „Frecvența Gustului”

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Dr. Mihaela Bilic, despre postul Paștelui: „Să încercați să faceți din post un exercițiu pentru a vă crește toleranța la foame” | VIDEO