Mai multe instanțe din țară și-au suspendat activitatea | AUDIO

Mai multe instanțe din țară și-au suspendat astăzi activitatea pentru două ore, iar Tribunalul București și Curtea de Apel București și-au suspendat activitatea pe perioadă nedeterminată.

Azi dimineață, magistrații au ieșit în stradă la Sibiu, la Alba, la Brașov și la Oradea. În această seară, și colegii lor din București protestează pe treptele Palatului de Justiție.

Magistrații sunt supărați că, pe 28 ianuarie, într-o sesiune extraordinară a Parlamentului, la Camera Deptaților, se va da votul pentru eliminarea pensiilor speciale. Între cei care ar urma să piardă aceste pensii speciale se numără magistrații și angajații din instanțe.

Acțiunilor de protest li s-au alăturat în ultima perioadă și procurori din cadrul mai multor parchete din țară, dar și grefierii.

Nicoleta Dîdăreanu, de la Asociația grefierilor, spune că face parte dintr-o categorie profesională care a suferit în urma dezinformării.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Nu este vorba despre o pensie specială, s-a înțeles greșit. Parlamentarii, cei care și-au construit campania electorală pe aceste pensii de serviciu ale grefierilor, au dezinformat atât de grav opinia publică, au adus acestei categorii profesionale o percepție negativă și greșită”, a spus Nicoleta Dîdăreanu la Europa FM.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS