Confidenţialitate

Japonia se redeschide pentru turiștii din SUA, Australia, Thailanda și Singapore. Condițiile de călătorie | AUDIO

Japonia își redeschide frontierele pentru turiștii străini, după mai bine de doi ani de la izbucnirea pandemiei de COVID-19. Demersul va fi făcut treptat, iar pentru început vor fi primiți turiști străini din Statele Unite, Australia, Thailanda și Singapore.

Japonia acceptă din nou intrarea turiștilor străini pe teritoriul său, inclusiv persoane care se deplasează în scop de afaceri, dar și studenţi.

Condițiile de călătorie în Japonia

Există reguli clare, dar și un număr limită, de aproximativ 10.000 de persoane care pot intra în țară zilnic. Plafonul ar urma să se dubleze începând din iunie, potrivit presei locale.

Turiștii care vor să viziteze arhipelagul trebuie să fie însoțiți de ghizi oficiali, cu itinerare prestabilite. Aceștia trebuie să dovedească că sunt vaccinați cu trei doze de vaccin anti-COVID-19 și trebuie să aibă și o asigurare medicală încheiată, conform agenției japoneze de turism.

Japonia a primit în 2019 aproape 32 de milioane de vizitatori străini

Anterior pandemiei, economia Japoniei se baza în mare măsură pe tursim. În 2019, a primit 31,9 milioane de vizitatori străini, un record, şi viza pragul de 40 de milioane pentru 2020, anul când erau programate iniţial Jocurile Olimpice de la Tokyo. Lucrurile au fost însă date peste cap de pandemia de coronavirus.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Grecia a introdus trenuri mai rapide pe ruta Salonic-Atena. Acestea străbat peste 500 de kilometri în mai puțin de 4 ore

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.