Confidenţialitate

JO Tokyo 2020, cele mai urmărite din istorie. Creștere de 139% în vizualizări față de ediția anterioară din 2016 | AUDIO

Jocurile Olimpice de la Tokyo din vară au fost cele mai urmărite din istorie, potrivit unui studiu realizat la solicitarea Comitetului Internațional Olimpic.

Jocurile din Japonia au fost primele care s-au desfășurat fără public, din cauza restricțiilor generate de pandemia de coronavirus. Evenimentul sportiv a înregistrat însă și o altă premieră – a avut cel mai mare număr de spectatori virtuali.

Acoperirea oficială a Jocurilor Olimpice 2020, prin platformele digitale şi canalele asociate acestora, a generat 28 de miliarde de vizualizări video în total, reprezentând o creştere de 139% în comparaţie cu ediţia anterioară a Jocurilor Olimpice, cea de la Rio din 2016, arată rezultatele studiului.

Thomas Bach, președintele Comitetului Internațional Olimpic, spune că evenimentul a fost un succes pentru sportivi dar și pentru public, mai ales cel tânăr.

Jocurile Olimpice de la Tokyo s-au desfășurat între 23 iulie și 8 august 2021.

Citește și: Al treilea studiu de fezabilitate pentru A8, depus incomplet. Proiectul nu se mai află pe lista priorităților guvernamentale | AUDIO

Autor: Cristina Bălău

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.