Confidenţialitate

Japonia va livra gaz lichefiat în Europa din martie, la cererea SUA | AUDIO

La cererea Statelor Unite, Japonia începe să livreze gaz lichefiat în Europa din luna martie. Anunțul a fost făcut de ministrul Industriei de la Tokyo, după întâlniri cu ambasadorii Statelor Unite și ai Uniunii Europene.

După întrevederi cu reprezentanții Uniunii și Statelor Unite, ministrul japonez al Economiei, Koichi Hagiuda, a anunțat că deși livrările de gaz lichefiat au termene strânse, Japonia va ajuta Europa.

Deja, mai multe petroliere programate iniţial să transporte GPL în Japonia au pornit către Europa. În total, pe continental nostru ar putea ajunge pe apă, cu vapoare, câteva sute de mii de tone de gaz lichefiat.

Japonia este un importator important de gaz lichefiat, iar înainte de a trimite cantități mari de gaz către Europa, își va asigura nevoile interne, a precizat reprezentantul Guvernului de la Tokyo.

În ultimele săptămâni, Statele Unite au intensificat negocierile cu state din Golf și nu numai pentru o eventuală alimentare a Europei în cazul în care Rusia va ataca Ucraina, Occidentul va sancționana dur Federația, iar Moscova va opri gazul către continent.

Sursa foto: Unsplash / Mykola Makhlai

Citește și: Virgil Popescu rămâne ministrul Energiei. Moțiunea împotriva sa a fost respinsă de deputați | AUDIO

Autor: Anca Grădinaru

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.